torstai 10. joulukuuta 2015

Listaklassikko: Daniel Bedingfield – Gotta Get Thru This (2001)

Sisarukset Daniel ja Natasha Bedingfield olivat suuressa huudossa viime vuosikymmenellä ja molemmat saivat erinomaisen brittilistauransa lisäksi jotain aikaan myös Yhdysvalloissa ja suunnilleen yhtä valikoidusti. Daniel Bedingfield saavutti kaksi Hot 100 -hittiä ja ne menestyivät keskenään hyvin samantyyppisesti: Gotta Get Thru This ylsi kymmenenneksi ja If You're Not the One (2002) 15:nneksi.

Gotta Get Thru This oli Bedingfieldin ensimmäinen single ja heti brittiykkönen. Hän edusti vuosituhannen vaihteen garage-buumin popimpaa laitaa, vaikka singlen julkaisikin tanssilafkana tunnettu Relentless. Gotta Get Thru This johti brittilistaa kaksi viikkoa joulukuussa 2001.

Sen jälkeen Bedingfield menestyi muutaman vuoden aivan erinomaisesti saavuttaen kolme brittiykköstä ja kaikkiaan peräti kuusi top ten -hittiä. Niistä viisi lohkaistiin moninkertaista platinaa myyneeltä Gotta Get Thru This -albumilta (#2, 2002). Mutta hänen suosionsa hiipui myös hämmästyttävän nopeasti: kakkosalbumin kolmas single The Way (#41, 2005) ei enää jaksanut top 40:ään.

Mutta – kuten monissa tarinoissa – myös Bedingfieldin urassa on jatkoluvun paikka: hän lauloi ilman krediittiä Secondcityn yllättävän brittiykkösen I Wanna Feel (#1, 2014) sekä on kirjoittanut kappaleen muun muassa Ben Haenow'n uudelle levylle, joten jos pitäisi veikata, niin sanoisin, että emme ole vielä kuulleet hänen viimeistä sanaansa popmaailmassa.

Ei kommentteja: