maanantai 14. joulukuuta 2015

Ex-X Factor?

Britannian X Factor -kisan tämänvuotiseksi voittajaksi valittiin eilen Louisa Johnson, joka lauloi levylle Bob Dylanin Forever Youngin. Tuleeko siitä ensi perjantain brittiykkönen? Kenties, mutta ohjelman tulevaisuus näyttää kivikkoiselta, sillä katsojaluvut tällä kaudella todella radikaalissa laskussa. Finaalia katsoi alustavien tietojen mukaan vain noin puolet edellisvuoden yleisöstä eli reilusti alle viisi miljoonaa.

Sama suuntaus on nähty myös Yhdysvaltain kykykisoissa. Siellä American Idol lopetettiin tähän kauteen, viimeiseksi voittajaksi jäi Nick Fradiani, jonka voittajasingle Beautiful Life ylsi hädin tuskin Hot 100 -listalle päätyen 93:nneksi. Hän ei ole vielä julkaissut esikoisalbumiaan. American Idol keräsi parhaimmillaan vuonna 2006 lähes 30 miljoonaa katsojaa. Tämän vuoden finaalia katsoi vain kolmasosa siitä. The Voice onkin ottanut Idolin paikan Yhdysvaltojen merkittävimpänä kykykisana.

Johnsonin singleä voi odottaa kuitenkin kulutettavan sen verran, että ainakin paikka brittilistan kärkikolmikossa on selviö. Forever Young ei Dylanin esittämänä koskaan listautunut, vaikka hänellä on kuusi top ten -hittiäkin. Rod Stewartinkaan muunneltu versio ei ollut valtaisa menestys: se ylsi 57:nneksi vuonna 1988. Sen sijaan Yhdysvalloissa Hot 100 -listalla biisi ylsi jopa 12:nneksi.

Ei kommentteja: