maanantai 16. marraskuuta 2015

Whitneyn ja Mariahin vuodet

Vuosien varrella listoille on mahtunut jos jonkinlaisia sattumuksia, mutta retrospektiivisesti aika kiinnostavia aikoja elettiin kahden artistin välillä Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla 1990-luvulla. Whitney Houstonin ja Mariah Careyn starasuhdanteet olivat esimerkiksi sekä vuonna 1990 että 1995 niin korkealla, että heidän nimensä keikkui jatkuvasti kärkipäässä. Careylle 1995 oli aivan häikäisevä vuosi, mutta Houston onnistui nappaamaan yhden viikon Careyn hittien Fantasy ja One Sweet Day välissä hitillään Exhale (Shoop Shoop), joka sitten jumitti 11 viikkoa kakkosena.

Syksyllä 1990 puolestaan Carey johti esikoisalbuminsa Love Takes Time -singlellä, kunnes Houstonin I’m Your Baby Tonight nappasi paalupaikan marraskuussa. Careyn esikoisalbumin (1990) singlet nappasivat sijat 1, 1, 1 ja 1;  jo asemansa vakiinnuttaneen Houstonin kolmosalbumin (1990) myyntiin tulleet hitit sijat 1, 1, 9 ja 20.

Houstonin suurin hitti I Will Always Love You (#1, 1992) ilmestyi Mariahin pitäessä pientä taukoa, mutta muuten he kamppailivat rinta rinnan listoilla aina 2000-luvun alkuun asti, jolloin kumpikin notkahti; Carey hetkellisesti, Houston lopullisesti.

Oma kuriositeettinsa on heidän The Prince of Egypt -elokuvan duettonsa When You Believe, joka jäi mystisesti vain sijalle 15 syksyllä 1998. Careyn seuraava single I Still Believe oli nelonen ja Houstonin Heartbreak Hotel kakkonen. 

Mutta kuten tiedetään, duettojen alisuoriutumispotentiaalia listamielessä ei voi koskaan aliarvioida, esimerkkejä on vaikka kuinka Britney Spearsistä ja Madonnasta Maroon 5:iin ja Rihannaan.

Ei kommentteja: