sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Dominanssia oikealta ja vasemmalta

Adelen 25 on jokseenkin odotetusti jotain ennennäkemätöntä, mutta tuskin kukaan oli ennustanut sen kelpaavaan Yhdysvaltojen iTunesissa 900 000 ihmiselle yhdessä päivässä. Voidaan siis pitää hyvin mahdollisena, että 25 rikkoo 'N Syncin No Strings Attachedin (2000) viikkomyyntiennätyksen 2,416 miljoonaa.

Britanniassa 25 kävi kaupaksi 300 000 kertaa päivässä ja on todennäköistä, että viikkoennätys rikkoutuu sielläkin. Nyt se on Oasisin Be Here Now'n (1997) 695 000 kpl.

25 ei ole missään striimauspalveluissa, sillä esimerkiksi Spotify ei halunnut ottaa sitä kuunneltavaksi vain Premium-tilaajille. Nuo kaikki ovat siis puhdasta vanhanaikaista myyntiä.

Lupasin perjantaina kirjoittavani sanasen Justin Bieberin mahtavasta brittilistasaavutuksesta: hänellähän on nyt kolme hittiä Britannian singlelistan kärkiviisikossa. Tuo saavutus on todellakin hyvin harvinainen, sillä tätä ennen siihen olivat kyenneet vain Frankie Laine (1953) ja John Lennon (1981).

Pitää kuitenkin muistaa, että striimauspalvelut mahdollistavat artistin koko uuden levyn kuuntelemisen joukolla ja ne kaikki kuuntelut rekisteröityvät biiseille myös singlelistalle, joten tulemme jatkossa näkemään vastaavia dominanssiviikkoja enemmänkin. Ilman striimauksia Bieberin biisit olisivat sijoilla 2, 5 ja 11, joten ihan hyvin sekin.

Tämän viikon listasta melkoinen osa on Bieberin ja One Directionin hallussa. Bieberillä on 15 kappaletta top 75:ssä, One Directionilla viisi. Joukkoon mahtuu muitakin: Eagles of Death Metalin Duran Duran -cover Save a Prayer (2015) debytoi sijalla 53 Le Bataclanin hirmuisten tapahtumien johdosta.

Ei kommentteja: