maanantai 5. lokakuuta 2015

Listaklassikko: James Ingram – I Don't Have the Heart (1990)

R&b-laulaja James Ingram on suomalaisille jäänyt viime viikolla esiteltyä David Cassidyakin vieraammaksi. Hän oli kuitenkin pieni tähti Yhdysvalloissa 1980-luvulla ja saavutti toisen Hot 100 -listan paaluistaan seuraavan vuosikymmenen puolella, kun I Don't Have a Heart ennätti viikoksi kärkeen lokakuussa 1990.

Grammyllakin palkittu I Don't Have the Heart oli ensimmäinen single Ingramin kolmannelta albumilta It's Real (1989), joka menestyi listoilla tahollaan katastrofaalisen kehnosti eikä yltänyt edes top sataan. Hän ei koskaan ollut albumisuosikki, vaikka saavutti kahdeksan top 40 -hittiä Hot 100 -listalla. Niistä kolme ylsi kärkikaksikkoon ja Patti Austinin kanssa levytetty Baby Come Back to Me (1982) myös ykköseksi I Don't Have the Heartin tapaan.

Brittilistalla Ingramin ura oli lyhyempi kuin Yhdysvalloissa, jossa hän sai pienen hitin vielä vuonna 1998. USA:n kakkoseksi päässyt Linda Ronstadt -duetto Somewhere Out There (1986) ylsi brittilistallakin kahdeksanneksi ja on hänen ainoa top ten -singlensä.

Ei kommentteja: