torstai 22. lokakuuta 2015

Listaklassikko: Far East Movement feat. The Cataracs & Dev – Like a G6 (2010)

Viisi vuotta sitten elektropop oli kuuminta musiikkia, pitkälti Lady Gagan ansiota, joka oli raivannut tietä hiteillään Just Dance, Poker Face ja Bad Romance. Kaukoidästä kotoisin olevien, nykyisten yhdysvaltalaisten muodostama elektrorap-ryhmä Far East Movement jäi genren kirkkaimmin tuikkineeksi tähdenlennoksi: he saivat kolme isoa jenkkihittiä, joista tuottajaryhmä The Cataracsin ja pop-räppäri Devin tähdittämä Like a G6 ylsi peräti kärkeen kolmeksi viikoksi syksyllä 2010.

The Cataracsille ja Deville Like a G6:n paalu oli ainoa top ten -merkintä, mutta Dev pääsi The Cataracsin tuottamana 11:nneksi hitillään In the Dark (2011).  

Far East Movementin toinen iso hitti, Ryan Tedderin tähdittämä Rocketeer, ylsi seitsemänneksi. Brittilistalta he saivat toisenkin ykkösen, kun Bingo Playersin kanssa tehty Get Up (Rattle) nappasi paalun vuonna 2013. Kaikkiaan heillä on sieltä viisi top 20 -merkintää, mutta viimeisimmästä listavierailusta on kulunut jo kaksi ja puoli vuotta – kyseessä mainittu hitti.


Ei kommentteja: