sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Veteraanien voitot ja vaikeudet

Viime viikot ovat albumilistoilla olleet vanhoille tutuille sekä armollisia että ankaria. Erityisen positiivista viestiä on tarjottu Iron Maidenille ja Duran Duranille: Maiden rikkoi The Book of Soulsilla jopa omia avausviikon ennätyksiään ja saavutti Britanniasta paalun ja Yhdysvalloista nelostilan. Duran Duranin Paper Gods avasi hienosi brittilistan vitossijalta ja on ennakkotietojen mukaan menossa Yhdysvalloissakin top teniin – siitä huolimatta, että yksittäiset biisilataukset ja striimaukset eivät välttämättä ole heidän puolellaan laskennoissa.

Lisäksi Slayerin paluualbumi tuotti Britanniasta heidän uransa korkeimman sijoituksen (11:s) ja top ten -paikan ensi tiistain jenkkilistalla. A-Ha pääsi Cast in Steelillä taas top teniin Britanniassa, joka on heille ollut aina hyvä markkina-alue. Hieman lyhyemmän aikaa toimineista yhtyeistä Stereophonics on säilyttänyt upeasti tasonsa Britanniassa ja saavutti ensimmäisen paalunsa kahdeksaan vuoteen. Nyt tulevalla viikolla David Gilmour vienee brittilistan valtikan Lana Del Reyn nenän edestä.

Päinvastaisiakin kohtaloita löytyy. Bon Jovin Burning Bridges jaksoi Yhdysvaltojen albumilistan top sadassa vain kaksi viikkoa debytoituaan melko masentavasti sijalla 13. Britanniassa se on menestynyt sentään hieman paremmin (kolmossija ja neljäs viikko listalla). The Libertinesin paluusta kohistiin Brittein saarilla kovasti, joten oli pieni pettymys, että Anthems for the Doomed Youth jäi avausviikollaan kolmanneksi mainitun Stereophonicsin ja Bring Me the Horizonin That's the Spiritin taakse.

Dr. Dren Comptonin sijoja (UK: 1, US: 2) ei voi tietenkään pitää pettymyksinä, mutta Straight Outta Compton -elokuva vauhditti silti enemmän N.W.A:n musiikin menekkiä ja samanniminen albumi vuodelta 1988 rynnisti ensimmäistä kertaa Yhdysvaltojen top teniin.

Ei kommentteja: