keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Listaklassikko: Katy Perry – Teenage Dream (2010)

Jos viiden vuoden ikäinen kappale on säilyttänyt charminsa, sitä voi jo hyvällä omallatunnolla kutsua klassikoksi. Katy Perryn Teenage Dreamin gloria on vain kasvanut vuosien saatossa. Muun muassa Owen Pallett on kirjoittanut siitä esseen ja nimennyt sen nerokkaaksi poplauluksi.

Max Martinin ja Dr. Luken hittipuodista hankittu Teenage Dream valloitti Yhdysvaltojen Hot 100 -listan syyskuussa 2010 ja johti sitä kaksi viikkoa. Se oli aikanaan Perryn kolmas ykkönen ja toinen samannimiseltä albumilta – ja oli vielä saava kolme seuraajaa, jos laskemme mukaan laajennusosalla julkaistun Part of Men (#1, 2012).

Perry on yksi kaikkien aikojen hitintekijöistä, sillä hänellä on toistaiseksi yhdeksän Hot 100 -listan paalua. Teenage Dream -albumilta lohkaistiin aivan järisyttävä hittirivistö. Vai mitä sanotte sen sinkkujen Hot 100 -sijaluvuista (suluissa The Complete Confection -laajennusosan singlet): 1, 1, 1, 1, 1, 3 (1, 2). Levyä voidaan hyvällä syyllä kutsua yhdeksi historian hitikkäimmistä levyistä.

Brittilistalla Teenage Dream ylsi kakkoseksi.

Ei kommentteja: