torstai 24. syyskuuta 2015

Listaklassikko: Mariah Carey – Fantasy (1995)

Mariah Carey on Hot 100 -listan legenda jo eläessään: hän on saavuttanut peräti 18 ykköstä, jotka ovat viettäneet kärjessä yhteensä ennätykselliset 79 viikkoa, ja hänen nimissään on historian pisimpään kärjessä roikkunut hitti (One Sweet Day, 16 viikkoa).

Fantasy oli Hot 100 -historian toinen ykkösenä debytoinut hitti Michael Jacksonin You Are Not Alonen (#1, 1995) jälkeen. Nuo ykkösdebyytit johtuivat pitkälti strategisesti ajoitetusta myyntisinglestä, ei niinkään ennenkuulumattomasta suosiosta.

Mutta Tom Tom Clubin Genius of Lovea (#31, 1982) käyttänyt Fantasy oli myös valtava hitti: se johti Hot 100 -listaa kahdeksan viikkoa syksyllä 1995. Myöhemmin syksyllä ilmestynyt Puff Daddyn tuottama remix niitti myös suosiota.

Mainittu One Sweet Day lohkaistiin Fantasyn tapaan Careyn Daydream-albumilta, samoin kuin Always Be My Baby, ykkönen sekin. Britanniassa Careyllä onkin ollut huomattavasti hankalampaa – Fantasy ylsi neljänneksi ja hänellä on vain kaksi ykköstä ja molemmat covereita: Without You (1994) ja uransa huipulla keikkuneen Westlifen kanssa duetoitu, melko hyvin jo unohdettu versio Against All Oddsista (2000).

Ei kommentteja: