maanantai 13. heinäkuuta 2015

Mielenkiintoinen rukous

Saksalaisen Robin Schulzin esikoisalbumi Prayer on eräs lähihistorian kiinnostavimmista levyistä listamielessä. Sen kulutus on lähes kokonaan striimauksia, minkä ansiosta se toimii hyvänä indikaattorina monessa suhteessa.

Toissaviikolla, kun brittilistalle saatiin mukaan myös kaikki Spotify-kuuntelut, Prayer oli viidenneksi striimatuin, mutta ei silti päässyt top sataan albumilistalla. Eräällä foorumilla minulle kerrottiin, että Prayer laskettaisiin mukaan kokoelmalistalle (jossa sitä ei näy), mutta se ei selitä sitä, miksi levy itse asiassa kävi virallisen albumilistan top sadassa muutama viikko sitten.

Pidin brittien laskentatapaa striimausten suhteen (kiteytys täällä) melko oikeana, kun siitä tiedotettiin, mutta nyt en ole aivan yhtä varma. Jos Prayer on striimauspalveluiden viidenneksi suosituin albumi, sen pitäisi ehdottomasti löytyä albumilistalta paljon korkeammalta kuin top sadan jämäsijoilta.

Yhdysvalloissa Prayer ei ole ollut aivan yhtä suosittu, mutta siellä se on päässyt albumilistalla sentään 42:nneksi. Levy on kaikkiaan konstikas tapaus, sillä monet sen kappaleista ovat remiksauksia muiden artistien biiseistä, mutta kuitenkin levy on kreditoitu Schulzille.

Ei kommentteja: