keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Listaklassikko: Matchbox Twenty – Bent (2000)

Joskus käy niin, että ykköshitit eivät ole artistin tunnetuimpia kappaleita. Matchbox Twentyn muistetuimmat biisit (Push ja 3 a.m.) lohkaistiin järkyttäviä määriä myyneeltä Yourself or Someone Like You -albumilta (#5, 1996), mutta niitä ei koskaan julkaistu myyntiin Yhdysvalloissa, vaikka radiolistalta irtosi sijat viisi ja kolme.

Sen sijaan Mad Season -albumin (#3, 2000) Bent loikkasi kutossijalta Hot 100 -listan kärkeen heti ilmestyttyään myyntisinglenä heinäkuussa 2000. Se oli bändin kolmas top 40 -hitti, mutta onnistui pitämään paikkansa ainoastaan viikon – tuona vuonna kesä-elokuussa nähtiin peräti seitsemän eri ykköstä, kun Santanan Maria Marian kymmenviikkoinen valtakausi ensin päättyi.

Matchbox Twentyn laulaja Rob Thomas pääsi ykköseksi jo ennen yhtyettään luovutettuaan Smooth-kappaleensa Santanan käyttöön. Itse bändi ei enää koskaan yltänyt kärkeen, mutta keräsi kuitenkin kunnioitettavasti kolme top 5 -hittiä – viisi, jos laskemme mukaan nuo aiemmin mainitut radiolistan menestykset.

Brittilistalle Bent ei yltänyt koskaan eikä bändillä ole sieltä kuin yksi top 40 -merkintä: Pushin 38. tila vuodelta 1998.

Ei kommentteja: