keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Listaklassikko: Eurythmics – There Must Be an Angel (Playing with My Heart) (1985)

David A. Stewartin ja Annie Lennoxin Eurythmics oli muutama viikko sitten esitellyn Duran Duranin ohella yksi visuaalisuutensa ansiosta suureen maailmanmaineeseen yltäneistä yhtyeistä. Bändi nojasi myös paljon Lennoxin huikeaan karismaan – karismaan, jonka ansiosta Lennox on supertähti yhä tänään.

Tuttu keskitempoinen There Must Be an Angel (Playing with My Heart) oli Eurythmicsin seitsemäs top ten -single Britanniassa, mutta vasta ensimmäinen ykkönen, kun se nousi viikoksi kärkeen heinäkuun lopussa 1985. Hot 100 -listan kärkeen he olivat päässeet jo Sweet Dreams (Are Made of This) -jättihitillään, joka ylsi Britanniassa kakkoseksi.

Muita paaluja ei sitten brittilistalta tullutkaan eikä sulkuihin ängettyjä lisänimiä rakastanut Eurythmics kelvannut yhtyeenä top teniin enää kuin kerran: Thorn in My Side (1986) pääsi viidenneksi. Vuosituhannen vaihteen comeback palkittiin kuitenkin parilla top 40 -hitillä ja kultalevyllä. Heidän viimeisin listamerkintänsä on I've Got a Lifen (2005) 14. tila eli syksyllä listahiljaisuutta on kestänyt kymmenen vuotta. Lennoxilla toki lyhyemmän aikaa, sillä upea cover I Put a Spell on Yousta nappasi 63. tilan viime talvena.

Ei kommentteja: