tiistai 14. huhtikuuta 2015

Maailman kahdeksanneksi kaunein

Nightwishin Endless Forms Most Beautiful nappasi erinomaisia sijoituksia ympäri maailmaa, vaikka kärkeen se pääsi Suomen lisäksi ainoastaan Tsekissä. Saksasta tuli hienosti kakkossija ja brittilistalta sekä USA:n albumilistalta uran parhaat sijoitukset 12 ja 34.

Saksalainen Mediatraffic koostaa yhä ansiokkaasti listaa maailman myydyimmistä viikoittain ja sen mukaan Endless Forms Most Beautiful oli kahdeksanneksi suosituin. Kärjessä on korealainen Exo, kakkosena japanilainen Southern All Stars ja kolmantena brittiläinen The Prodigy. Mediatrafficin lista perustuu kokonaan perinteiseen myyntiin vielä toistaiseksi. Viikkolistan voi tsekata täältä.

Nightwishilla on nyt kaksi top 40 -albumia brittilistalta, yhtä monta kuin HIMillä. Nightwishin sijoitukset ovat tulleet Dark Passion Playllä (#25, 2007) ja Endless Forms Most Beautifulilla (#12, 2015), HIMin Dark Lightilla (#18, 2005) ja Venus Doomilla (#31, 2007). Kuten tuli jo mainittua aiemmin, Yhdysvalloista HIMillä on huikeasti jopa neljä top 40 -sijoitusta, joista kolme top 20 -tasolla, parhaana Venus Doomin 12. tila. Vieläkö joskus nipistettäisiin se top ten -paikka?

Ei kommentteja: