keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Listaklassikko: David Bowie – Let’s Dance (1983)

David Bowie oli lähes legenda jo kauan ennen Let’s Dancea, mutta se on eräällä tapaa Bowien uran käänteentekevin kappale: hänen edellisestä ikiomasta top ten -singlestään oli ehtinyt kulua kolmisen vuotta, mutta silti hän kykeni palaamaan kärkeen ja vieläpä biisillä, josta tuli kenties hänen uransa ns. signature song, eli biisi, josta hänet muistetaan parhaiten.

Let’s Dancea oli tuottamassa nyt pientä revivalia elävä Nile Rodgers, joka tuohon aikaan teki yhteistyötä myös Diana Rossin kanssa. Aivan yhtä moni ei tiedä, että biisin kitaran soittaa Stevie Ray Vaughan ja että se on Bowien uran ainoa sekä brittilistan että Yhdysvaltain Hot 100 -listan valloittanut kappale. Brittilistalta ykkösviikkoja kertyi kolme keväällä 1983.

Bowie palasi brittilistan kärkeen vielä Mick Jaggerin kanssa duetoimalla Dancing in the Streetsin (1985), joka viettikin ykkösenä sitten peräti neljä viikkoa. 1980-luvun jälkeen hänen top ten -menestyksensä on ollut harvahkoa: Jump They Say (#9, 1993) ja Where Are We Now (#6, 2013).Ei kommentteja: