keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Listaklassikko: Starship – Nothing's Gonna Stop Us Now (1987)

Kasarilla useampikin artisti tai yhtye syntyi uudelleen, muun muassa Cher ja Tina Turner saivat uriensa siihen mennessä kenties suurimmat hitit 1980-luvulla. Harvalla muutos oli kuitenkin yhtä radikaali kuin Jefferson Starshipilla.

Heti esikoissinglellään We Built This City (1985) Hot 100 -listan kärkeen päässyttä Starshipia kohdeltiin uutena yhtyeenä, sillä edeltäjäänsä Jefferson Starshipiin nähden siinä oli kokoonpanomuutoksia ja musiikillinen suunta muuttui radikaalisti. Mutta Hot 100 -listalla Starship oli myös suositumpi kuin Jefferson Starship: Albert Hammondin ja Diane Warrenin kirjoittama keskitempoinen Nothing's Gonna Stop Us Now oli bändille jo kolmas ykkönen. Se hallitsi listaa kaksi viikkoa keväällä 1987 ja oli myös brittiykkönen.

Jefferson Starshipin ja Starshipin vaiheet ovat moninaiset, eivätkä bändit ole koskaan levyttäneet yhtä aikaa. Jefferson Starshipin tuorein albumi on vuodelta 2008 ja Starshipin vuodelta 2013. Jefferson Starship lienee myynyt enemmän levyjä, mutta sen korkein sijoitus Hot 100 -listalla on kolmas tila (Miracles, 1975).

Ei kommentteja: