tiistai 28. huhtikuuta 2015

Listaklassikko: Lil Wayne featuring Static Major – Lollipop (2008)

Viime vuosituhannen lopulla uransa aloittanut Lil Wayne oli viitisen vuotta sitten Yhdysvaltojen suosituimpia artisteja. Hänellä on hurjasti top ten -merkintöjä sekä pääroolissa että vierailijana ja myös kaksi ykköstä, joista ensimmäinen oli Lollipop keväällä 2008.

Lollipop on kiinnostava ykkönen kahdesta syystä: sen viiden viikon ykkösputki katkaistiin keskeltä kolmeksi viikoksi ja sillä esiintyy Hot 100 -listan toistaiseksi viimeisin kuolemansa jälkeen postuumisti kärkeen päässyt artisti eli räppäri Static Major. Static Majorilla ei ole lainkaan muita Hot 100 -merkintöjä, joten hän on surullisista syistä aito yhden hitin ihme.

Lil Wayne sen sijaan on pyörinyt listoilla jatkuvasti pitkälti toistakymmentä vuotta. Viime vuosina on ollut hieman hiljaisempaa, vaikka hän on Nicki Minajin vieraana päässyt tänä vuonna kahdesti top 20:een.

Se Lil Waynen toinen Hot 100 -listan ykkönen on muuten vierailu Jay Seanin (kuka muistaa?) Down-hitillä vuonna 2009. Brittilistalla Lollipop ylsi vain 26:nneksi.Ei kommentteja: