keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Listanimi: Kem

R&b-laulaja Kim Owens eli Kem ei sano suomalaisille paljoakaan, mutta hänellä on tilillään jo kolme top ten -albumia Yhdysvalloissa, kun tuore Promise to Love: Album IV meni listakolmoseksi.

Kem kulki rankan tien ennen tähteyttään. Koulun jälkeen hän eristäytyi perheestään, oli kodittomana ja riippuvainen huumeista. Kuten moni muukin, hän löysi kristinuskon kautta uuden alun elämälleen ja elätti itsensä laulamalla muun muassa häissä.

Motown löysi Kemin vuonna 2001 ja julkaisi hänen itse rahoittamansa levyn Kemistry vuonna 2003. Se ylsi top 100 -albumilistalle ja myi kultaa Love Calls -r&b-hitin ansiosta.

Niinpä Kemin toista albumia Album II kohtaan oli odotuksiakin. Ne täyttyivät ensimmäisen Hot 100 -hitin I Can't Stop Loving You (#84, 2005) myötä. Albumi debytoi tahollaan viidentenä ja myi niin ikään lopulta kultaa.

Mainittu hitti on yhä Kemin ainoa Hot 100 -merkintä, mutta kolmosalbumi Intimacy: Album III (2010) pamahti peräti kakkoseksi ja on niin ikään kultakannassa. Hänen ostetuin albuminsa on kuitenkin Album II, joka avasi aikoinaan peräti 140 000 kappaleen myynnillä.

Kem on myös julkaissut joululevyn What Christmas Means, joka pääsi toissa jouluna sijalle 64. Brittilistalta Kemillä ei (vielä) ole yhtään merkintää.Ei kommentteja: