sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Listakatsaus, vko 37

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Taylor Swift – Shake It Off
2. (3.) Meghan Trainor – All About That Bass
3. (2.) Nicki Minaj – Anaconda
4. (9.) Jessie J, Ariana Grande and Nicki Minaj – Bang Bang
5. (4.) Sam Smith – Stay with Me
6. (6.) Iggy Azalea featuring Rita Ora – Black Widow
7. (7.) Ariana Grande featuring Zedd – Break Free
8. (5.) MAGIC! – Rude
9. (8.) Sia – Chandelier
10. (12.) Charli XCX – Boom Clap

Taylor Swiftin Shake It Offin myynti putosi tietenkin edellisviikon huippulukemista, mutta se oli silti ostetuin biisi ja vahvassa nousussa myös radiosoitossa. Ykkösviikko on Hot 100 -listalla biisille siis toinen.
Jessie J:n, Nicki Minajin ja Ariana Granden Bang Bang loikkasi neljänneksi ja on täten Jessie J:n uran suurin hitti.
Jeremih’n ja YG:n Don’t Tell ’Em nousi pykälän 17:nneksi ja Tove Lon Habits (Stay High) eteni 23–20.
Eminemin ja Sian Guts Over Fear avasi sijalta 22. Se on lohkaisu Eminemin johtamalta Shady XV -albumilta, joka ilmestyy myöhemmin syksyllä.
Videon kautta suosioon noussut Bobby Shmurdan Hot Boy loikkasi 43–25. Alkuperäisessä versiossa Boyn tilalla on epäkorrektimmin Nigga. Ed Sheeranin Don’t eteni 47–34.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Ariana Grande – My Everything
2. (-) Brad Paisley – Moonshine in the Trunk
3. (-) Kem – Promise to Love: Album IV
4. (2.) Soundtrack – Guardians of the Galaxy
5. (7.) Sam Smith – In the Lonely Hour
6. (1.) Wiz Khalifa – Blacc Hollywood
7. (6.) Soundtrack – Frozen
8. (4.) Various Artists – NOW 51
9. (8.) 5 Seconds of Summer – 5 Seconds of Summer
10. (-) Avenged Sevenfold – Waking the Fallen

Ariana Granden Yours Truly -esikoisesta ei ole ihan vuottakaan ja nyt hän sai jo toisen albumilistan ykkösensä, kun My Everythingiä ostettiin 169 000 kpl. Siltä on lohkaistu jo Hot 100 -listan top ten -hitit Problem ja Break Free. Myös Yours Truly petrasi tällä viikolla 40:nneksi.
Kantrin kiintotähti Brad Paisley vei kymmenennen studioalbuminsa Moonshine in the Trunk kakkoseksi, joka on hänelle kiusallisenkin tuttu sijoitus. Kakkospaikka on nimittäin miehen neljäs perättäinen studiolevylle ja viides kaikkiaan, joka on ennätys niille, joilla ei ole paaluja. Uutuutta ostettiin Paisleyn mittareilla kesysti eli vain 53 000 kpl, joten se ei olisi kamppaillut ykkössijasta kovinkaan monella viikolla. Top ten -merkintöjä on Paisleylle kertynyt jo yhdeksän.
R&b-laulaja Kemin neljäs studiolevy Promise to Love: Album IV debytoi kolmantena. Hänellä on nyt kolme top ten -albumia. Intimacy: Album III (2010) ylsi kakkoseksi.
Avenged Sevenfold on niin suosittu, että vuonna 2003 julkaistun Waking the Fallenin uusi painos tupsahti peräti kymmenenneksi. Siitä tuli samalla yhtyeen neljäs top ten -levy. Waking the Fallen ei päässyt listalle heti ilmestyttyään, mutta on myynyt vuosien saatossa kultaa.
Beyoncén nimetön albumi (#1, 2013) nousi 14:nneksi ylistetyn Video Music Awards -esityksen ansiosta.
Thousand Foot Crutchin Oxygen: Inhale debytoi sijalla 11, The New Pornographersin Brill Bruisers 13:ntena, G-Unitin The Beauty of Independence -ep sijalla 17, Opethin Pale Communion 19:ntenä ja gospel-laulaja Steffany Gretzingerin The Undoing 20:ntena. Mainituista artisteista vain G-Unit on päässyt aiemmin ylemmäs.


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) Lilly Wood and The Prick and Robin Schulz – Prayer in C
2. (-) Duke Dumont – Won’t Look Back
3. (-) The Script – Superheroes
4. (7.) Iggy Azalea featuring Rita Ora – Black Widow
5. (9.) Sam Smith – I’m Not the Only One
6. (4.) Taylor Swift – Shake It Off
7. (3.) David Guetta featuring Sam Martin – Lovers on the Sun
8. (2.) Maroon 5 – Maps
9. (6.) MAGIC! – Rude
10. (5.) Nico and Vinz – Am I Wrong

Lilly Woodin ja Robin Schulzin Prayer in C piti pintansa singlelistalla Duke Dumontin ja The Scriptin vahvoista debyyteistä huolimatta. Dumont sai kaksi edellistä sinkkuaan kärkeen ja Won’t Look Backilla tuli kakkossija. The Scriptillä on nyt neljä top ten -hittiä, joista yksi ykkönen: Hall of Fame (2012).
Iggy Azalean ja Rita Oran Black Widow nousi neljänneksi ja Sam Smithin I’m Not the Only One 9–5. Tyttöryhmä G.R.L sai kaameita uutisia, kun bändin Simone Battle menehtyi kuluneella viikolla. Samaan aikaan heidän ensimmäinen oma hittinsä Ugly Heart debytoi 11:ntenä. Pitbullin kanssa esitetty Wild Wild Love ylsi kuudenneksi keväällä.
Oliver $:n ja Jimi Julesin tanssihitti Pushing On avasi sijalta 15. George Ezran toinen singlehitti Blame It on Me loikkasi 43–27 ja Katy Perryn This Is How We Do 38–33.


Britannian albumit Top 10

1. (5.) Sam Smith – In the Lonely Hour
2. (1.) Royal Blood – Royal Blood
3. (2.) Ed Sheeran – x
4. (-) Maroon 5 – V
5. (8.) George Ezra – Wanted on Voyage
6. (4.) Collabro – Stars
7. (-) The Pierces – Creation
8. (11.) Paolo Nutini – Caustic Love
9. (6.) Kate Bush – The Whole Story
10. (3.) Ariana Grande – My Everything

Sam Smithin In the Lonely Hour saavutti heti ilmestyttyään kaksi ykkösviikkoa ja nyt kolmannen, kun se nousi uuden I’m Not the Only One -hitin tukemana vitossijalta takaisin kärkeen.
Viikon korkein uutuus on Maroon 5:n viides studioalbumi V, joka debytoi neljäntenä. Kaikki viisi ovat yltäneet top teniin ja tilillä on myös kaksi paalua.
Sisarusduo The Piercesin niin ikään viides levy Creation pääsi seitsemänneksi ja on heidän toinen top ten -merkintänsä. Edeltäjä You and I (2011) ylsi peräti neljänneksi.
Lonely the Braven esikoinen The Day’s War debytoi 14:ntenä ja vuosipäivän kunniaksi uudelleen julkaistu Purple Rain -elokuvan soundtrack (#2, 1984) palasi 19:nneksi. Se lienee maailmanlaajuisesti kuudenneksi ostetuin soundtrack-levy kautta aikojen. Voisin tuon listan joskus koota blogiini.
Pulled Apart by Horsesin kolmas levy Blood avasi sijalta 38, joka on leedsiläisbändin ensimmäinen top 40 -saavutus.

Ei kommentteja: