keskiviikko 6. elokuuta 2014

Rollaattorit rules!

Pari viikkoa sitten "Weird Al" Yankovic sai ensimmäisen ykkösalbuminsa Yhdysvalloissa ja huomenna Tom Petty tekee saman tempun, lähes 40 vuoden uran kruunuksi. Nämä ikiaikaisten tähtien ykkössijat eivät johdu hiipuneesta levymyynnistä, sillä molempia uutuuksia ostettiin yli sata tuhatta kappaletta, vaan kyse on myös erinomaisista markkinointitaktiikoista: Yankovicin albumin kappaleista tehtiin useita mainioita videoita aivan levyn ilmestymisen kynnyksellä ja Pettyn levyn voi ostaa keikkalipun kylkeen.

Yankovicille Mandatory Fun -albumin avausviikon myyntiluvut olivat koko uransa parhaita, sen sijaan Pettyn hyvin linjassa edellisen Mojo-albumin (#2, 2010) avauksen kanssa. Tällä viikolla kakkosena debytoiva Eric Claptonin kavereidensa kanssa tekemä yhteisalbumi The Breeze täydentää erinomaisesti konkareiden uutta tulemista: kakkossija on Claptonin paras sitten From the Cradlen (#1, 1994).

Muita uransa korkeimpia tai korkeimpiin lukeutuvia noteerauksia saavuttaneita veteraaneja pelkästään tänä vuonna ovat Dolly Parton, Willie Nelson, Phish ja Judas Priest. Ehkä tämän hetken suosituimmaksi heavy-yhtyeeksi tituleerattavan Judas Priestin albumi on keikkunut jo monta viikkoa erittäin hyvin USA:n top sadassa ja Parton on uransa huipulla muutenkin: Britanniassa Blue Smoke on jo nyt hänen uransa myydyimpiä ja kakkossijallaan korkeimmin sijoittunut listalevynsä.

Ei kommentteja: