sunnuntai 10. elokuuta 2014

Listanimi: Cheryl Cole

Brittiläinen Girls Aloud ehti noin kymmenessä vuodessa saavuttaa vaikka mitä, vaikka heidän menestyksensä rajoittui pitkälti kotisaarelleen. Sooloartistina Cheryl Cole on hieman laajentanut muun muassa lyhyesti Suomen hittilistoille, mutta menestys Yhdysvalloissa on jäänyt saavuttamatta.

Cole (omaa sukua Tweedy, nykyään Fernandez-Versini, esiintynyt myös pelkästään nimellä Cheryl) avasi soolouransa vierailemalla Will.i.amin singlellä Heartbreaker (#4, 2008) ja ihan itse vuonna 2009 ykköshitillä Fight for This Love, josta tuli iso hitti myös manner-Euroopassa ja eräs vuoden ostetuimmista singleistä Britanniassa. Seuraaja ja esikoisalbumi nimikappale 3 Words (#4, 2009) puolestaan pärjäsi hienosti Australiassa. Albumilistan kärkeen päässeeltä 3 Wordsiltä lohkaistiin vielä kolmaskin top 5 -single Parachute (#5, 2010).

Kakkosalbumi Messy Little Raindrops (#1, 2010) seurasi heti syksyllä 2010. Promise This oli odotetusti ykkönen, mutta levyn hittipotentiaali jäi laihaksi, sillä siltä lohkaistiin vain kaksi singleä – toinen, The Flood, hyytyi 18:nneksi ja on yhä Colen heikoiten menestynyt biisi sekä soolona että Girls Aloudin jäsenenä.

Messy Little Raindrops pääsi listoille enää vain Brittein saarilla eikä kolmaskaan yritys A Million Lights (#2, 2012) yltänyt laajempaan menestykseen. Se sisälsi silti Cherylin kolmannen sooloykkösen Call My Name. Silti jälleen sinkut jäivät kahteen ja toinen niistä (Under the Sun, 2012) top tenin ulkopuolelle.

Nyt Cole valmistelee neljättä albumiaan, jonka nimi on tällä hetkellä Only Human. Hänestä tuli Geri Halliwellin ja Rita Oran ohella kolmas neljä ykkössinkkua haalinut brittiläinen naissooloartisti, kun Crazy Stupid Love piipahti kärjessä muutama viikko sitten. Kumpi ehtii ensin viidenteen, Cole vai Ora? Halliwell tuskin.

Kaikkiaan Colella on toistaiseksi kaksi albumilistan ja neljä sinkkulistan paalua, yksi albumilistan kakkossija ja kolme muuta top ten -singleä.

Ei kommentteja: