keskiviikko 20. elokuuta 2014

Listanimi: The Saturdays

Pikkuhiljaa uraansa lopetteleva brittiläis-irlantilainen tyttöryhmä The Saturdays julkaisi juuri kokoelman Finest Selection: The Greatest Hits, joka jäi avausviikollaan brittilistan kymmenenneksi. Vielä heikommin kävi What Are You Waiting For -singlelle, joka limbosi 38:nneksi myytyään viikossa suunnilleen kymmenesosan siitä, mitä heidän viimevuotinen ykkösensä What About Us.

Muun muassa entisen S Club -alumnin sisältävä The Saturdays perustettiin kenties vastineeksi Girls Aloudille vuonna 2007 ja heidän ensimmäinen singlensä If This Is Love pääsi kahdeksanneksi kesällä 2008. Bändi nettosi nopeaan tahtiin top ten -sinkkuja ja maaliskuussa 2009 he olivat jo brittilistan kakkosena hyväntekeväisyyteen julkaistulla Depeche Mode -coverilla Just Can't Get Enough.

Esikoisalbumi Chasing Lights (2008) ylsi yhdeksänneksi ja myi joulumarkkinoilla platinaa. Kakkosalbumia Wordshaker (#9, 2009) pohjustettiin niin ikään kakkoseksi päässellä sinkulla Forever Is Over ja toisella top ten -hitillä Ego (#9, 2009).

The Saturdaysin tavaramerkiksi muodostui melko nopea julkaisutahti. Kolmas albumi Headlines (2010) debytoi kolmantena jälleen kahden top ten -hitin myötä. Higher-sinkulla vieraili Flo Rida ja siitä tuli kymmenennestä tilasta huolimatta eräs heidän suurimmista hiteistään.

Sama tasainen tahti jatkui nelosalbumilla On Your Radar (2011), joka kuitenkin joutui tyytymään hiteistään huolimatta jouluruuhkassa 23. tilaan. Viidenneltä Living for the Weekend -albumilta (#10, 2013) lohkaistiin viimein se ykkössingle eli mainittu What About Us, jolla vieraili Sean Paul. Siitä tuli myös heidän myydyin kappaleensa.

Sen jälkeen lento on jatkunut matalammalla. Disco Love (#5, 2013) oli vielä top ten -hitti, mutta kaksi viimeisintä singleä ovat jääneet sijoille 19 ja 38. Ja kokoelma siis nyt hiljaisella kesän viikolla kymmenenneksi.

Kaikkiaan The Saturdaysillä on kuitenkin 13 top ten -sinkkua ja viisi top ten -albumia. Jos ura loppuu tähän, on se ollut hyvin menestyksekäs, vaikka Yhdysvalloista ei olekaan esittää oikeastaan mitään.

Ei kommentteja: