sunnuntai 3. elokuuta 2014

Listakatsaus, vko 32

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) MAGIC! – Rude
2. (2.) Iggy Azalea featuring Charli XCX – Fancy
3. (3.) Sam Smith – Stay with Me
4. (5.) Nico and Vinz – Am I Wrong
5. (4.) Ariana Grande featuring Iggy Azalea – Problem
6. (7.) Maroon 5 – Maps
7. (9.) Disclosure featuring Sam Smith – Latch
8. (6.) John Legend – All of Me
9. (11.) Sia – Chandelier
10. (10.) Calvin Harris – Summer

Magicin Rude on kolmatta viikkoa Hot 100 -listan ykkösenä. Kärkipäässä oli muutenkin taas hiljaista. Top viidessä ainoastaan Am I Wrong ja Problem vaihtoivat paikkoja.
Maroon 5:n Maps nousi taas pykälän kuudenneksi ja Disclosuren Latch kaksi sijaa seitsemänneksi. Sian Chandelier singahti ensimmäistä kertaa top teniin yhdeksänneksi. Se on hänen kolmas top ten -merkintänsä ja ensimmäinen ihan soolona.
Varsinainen hulina käy top 20:ssa. Jason Aldeanin uusi biisi Burnin’ It Down debytoi 12:ntena. Se oli viikon ostetuin kappale. Aldeanilla on yksi top ten -hitti: Dirt Road Anthem (#7, 2011). Charli XCX:n Boom Clap nousi pykälän 13:nneksi, Enrique Iglesiasin Bailando kaksi 15:nneksi ja Becky G:n Shower samoin 16:nneksi. Clean Banditin ja Jess Glynnen Rather Be eteni 22–19.
Pari hittiä muille kirjoittaneen Meghan Trainorin All About that Bass loikkasi 54–28. Pharrellin Come Get It Bae hyppäsi 60–23 ja Iggy Azalean ja Rita Oran Black Widow 45–29. Schoolboy Q:n Studio nousi 47–38. Hänen toistaiseksi paras listasaavutuksensa on vierailu Macklemoren ja Ryan Lewisin White Wallsilla (#15, 2013).
Jeremih sai kolmannen top 40 -merkintänsä Don’t Tell ‘Emin edettyä 58–40. Hänen kaksi aiempaa isompaa menestystään ylsivät molemmat peräti neljänneksi, muistetuimpana Birthday Sex (#4, 2009).


USA:n albumit, Top 10

1. (-) 5 Seconds of Summer – 5 Seconds of Summer
2. (5.) Soundtrack – Frozen
3. (1.) “Weird Al” Yankovic – Mandatory Fun
4. (6.) Sam Smith – In the Lonely Hour
5. (4.) Kidz Bop Kids – Kidz Bop 26
6. (-) Common – Nobody’s Smiling
7. (-) Crown the Empire – The Resistance: Rise of the Runaways
8. (8.) Various Artists – NOW 50
9. (2.) Jason Mraz – YES!
10. (7.) Ed Sheeran – x

Jo She Looks So Perfect -EP:llään albumilistan kakkoseksi päässeen 5 Seconds of Summerin toinen listakelpoinen julkaisu myi viikossa 259 000 kpl. Muita isoja uutuuksia ei ilmestynytkään, joten levyn kaula seuraaviin on melkoinen: taas kakkoseksi noussut Frozen mittautti 37 000 kpl.
Commonin hittiura on jo kaukana takana, hänen edellisestä Hot 100 -merkinnästään Kid Cudin vieraana on viisi vuotta, mutta Nobody’s Smiling avasi silti kohtuullisesti sijalta kuusi ja on miehen kolmas top ten -saavutus. Finding Forever (2007) oli jopa ykkönen.
Metalcore-bändi Crown the Empiren kakkosalbumi The Resistance: Rise of the Runaways debytoi seitsemäntenä ja on heidän ensimmäinen listamenestyksensä. Anberlin tyytyi Lowborn-albumillaan 11. tilaan, mutta se on heille tuttu taso, sillä top 20 -menestyksiä on nyt kaikkiaan viisi ja niistä vain yksi on yltänyt top teniin, Dark is a Way Light Is the Place (#9, 2010).
La Roux’n Trouble in Paradise avasi sijalta 20. Esikoinen pääsi vain 70:nneksi, mutta myi Bulletproof-hitin (#8, 2009) ansiosta tasaisen hyvin.
Vans Warped Tourin perinteinen kooste nousi seitsemännellä listaviikollaan 51–34.


Britannian singlet, Top 10

1. (2.) MAGIC! – Rude
2. (1.) Cheryl Cole featuring Tinie Tempah – Crazy Stupid Love
3. (-) ZHU – Faded
4. (3.) Ella Henderson – Ghost
5. (-) Bars and Melody – Hopeful
6. (4.) George Ezra – Budapest
7. (5.) Ariana Grande featuring Iggy Azalea – Problem
8. (6.) Charli XCX – Boom Clap
9. (7.) will.i.am and Cody Wise – It’s My Birthday
10. (-) Melissa Steel featuring Popcaan – Kisses for Breakfast

Kanadalaisryhmä Magicin läpimurtohitti Rude nousi viime viikolla kakkoseksi ja nyt se eteni kärkeen asti. Alempaa paalupaikalle nouseminen oli melko tavallista vielä viime vuonna, mutta tänä vuonna temppuun on pystynyt aiemmin vain Pharrellin Happy.
Sitten muutamia muita uusien nimien ensimmäisiä hittejä. House-tulokas Zhun Faded debytoi hienosti kolmantena. Talent-kisasta ponnistaneen Bars and Melody -teiniduon Hopeful (cover Faith Evansin takavuosien pikkuhitistä Hope) avasi sijalta viisi ja uutuus on myös Melissa Steelin ja Popcaanin kesäinen Kisses for Breakfast kymmenentenä. Steel ehti muutama viikko sijalle 30 laulamalla Koven Way We Aren, mutta top ten -sijoitus on uran ensimmäinen.
Hollantilaisen Bakermatin eurohitti One Day (Vandaag) debytoi sijalla 15. Ed Sheeranin Thinking Out Loud nousi 20:nneksi. Hiphop-artisti Vic Mensa debytoi sijalla 37 esikoishitillään Down on My Luck.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Ed Sheeran – x
2. (2.) Dolly Parton – Blue Smoke: The Best of Dolly Parton
3. (-) Eric Clapton and Friends – The Breeze: An Appreciation of JJ Cale
4. (3.) Sam Smith – In the Lonely Hour
5. (4.) George Ezra – Wanted on Voyage
6. (5.) Coldplay – Ghost Stories
7. (-) Tom Petty and The Heartbreakers – Hypnotic Eye
8. (-) Neon Jungle – Welcome to the Jungle
9. (re) David Guetta – Nothing But the Beat
10. (7.) Paolo Nutini – Caustic Love

Ed Sheeranin X johtaa albumilistaa kuudetta viikkoa ja on kevyesti matkalla vuoden toistaiseksi ostetuimmaksi levyksi. Eric Claptonin ja ystävien The Breeze debytoi kolmantena. Se on tribuutti J.J. Calelle ja Claptonin parhaiten sijoittunut levy sitten Complete Claptonin (#2, 2007). Top ten -merkintöjä on ainakin 15. Clapton levytti Calen kanssa The Road to Escondido -albumin (2006), mutta sen levyn korkeimmaksi sijoitukseksi jäi 50. tila.
Tom Petty and the Heartbreakers on vasta kolmatta kertaa brittilistan top tenissä ja Petty itse neljättä kertaa, jos hänen soololevynsä lasketaan mukaan. Hypnotic Eye debytoi mainiosti seitsemäntenä. Ryhmän paras sijoitus on Into the Great Wide Openin (1991) kolmas tila.
Popryhmä Neon Junglen esikoisalbumi Welcome to the Jungle avasi sijalta kahdeksan. Poppia on myös Cher Lloydin kakkosalbumi Sorry I’m Late, joka jäi 21:nneksi. Hänen ensimmäinen levynsä Sticks and Stones (2011) ylsi neljänneksi ja myi kultaa.
David Guettan Nothing But the Beat (#2, 2011) palasi digialen ansiosta yhdeksänneksi ja Lana Del Reyn kaksi albumia ovat nätisti peräkkäin sijoilla 19 ja 20.

Ei kommentteja: