sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Listakatsaus, vko 27

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Iggy Azalea featuring Charli XCX – Fancy
2. (2.) Ariana Grande featuring Iggy Azalea – Problem
3. (3.) MAGIC! – Rude
4. (7.) Nico and Vinz – Am I Wrong
5. (10.) Sam Smith – Stay with MeIggy
6. (5.) Jason Derulo featuring Snoop Dogg – Wiggle
7. (4.) John Legend – All of Me
8. (9.) Calvin Harris – Summer
9. (6.) DJ Snake and Lil Jon – Turn Down for What
10. (8.) Pharrell Williams – Happy

Iggy Azalean Fancy on viidettä viikkoa Hot 100 -listan keulilla ja Ariana Granden Problem samoin kakkosena. Nico and Vinzin Am I Wrong nousi toistaiseksi parhaalle sijalleen neljänneksi (Norjan paras sijoitus sitten A-han ykköseksi päässeen Take on Men) ja Sam Smithin Stay with Me porhalsi jo viidenneksi. Myös Calvin Harrisin Summer noteerasi oman parhaansa ja eteni kahdeksanneksi.
Disclosuren ja Smithin Latch nousi pari sijaa 12:nneksi. Maroon 5:n uusi biisi Maps debytoi 14:ntenä. Heillä on kaikkiaan kahdeksan top ten -hittiä, joista kolme ykköstä: Makes Me Wonder (2007), Moves Like Jagger (2011) sekä One More Night (2012).
MKTO:n Classic petrasi pykälän 17:nneksi. 5 Seconds of Summerin uusi biisi Kiss Me Kiss Me aloitti sijalta 28. Blake Sheltonin ja The Voice -kisaaja Gwen Sebastianin My Eyes nousi 42–39 ja on Sheltonin 13. ja Sebastianin ensimmäinen top 40 -hitti.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Lana Del Rey – Ultraviolence
2. (-) Sam Smith – In the Lonely Hour
3. (-) Linkin Park – The Hunting Party
4. (3.) Soundtrack – Frozen
5. (-) Willie Nelson – Band of Brothers
6. (2.) Miranda Lambert – Platinum
7. (1.) Jack White – Lazaretto
8. (-) Jennifer Lopez – A.K.A
9. (-) deadmau5 – while(1<2 p="">10. (4.) Brantley Gilbert – Just as I Am

Lana Del Rey pääsi esikoisalbumillaan Born to Die (2012) parhaimmillaan kakkoseksi, mutta nyt toinen kokopitkä Ultraviolence debytoi kärjessä. Sitä ostettiin 182 000 kpl, mikä riitti erinomaisesti avanneen Sam Smithin In the Lonely Hour -albumin lyömiseen.
Linkin Park on tottunut ykköstiloihin – niitä on kaikkiaan viisi – mutta nyt The Hunting Party joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Kaikki kuusi studioalbumia ovat silti yltäneet kärkikolmikkoon.
Ikinuorelle Willie Nelsonille Band of Brothersin viides tila on toinen top ten -sijoitus putkeen, sillä To All the Girls (2013) piipahti yhdeksäntenä. Hän on parhaimmillaan päässyt kakkoseksi (Always on My Mind, 1982).
Jennifer Lopez ei ole ollut kovin näkyvä albumiartisti enää vuosiin, mutta A.K.A pinnisti silti kahdeksanneksi ja hänen seitsemänneksi top ten -albumikseen. Deadmau5:n While(1<2 i=""> debytoi yhdeksäntenä, joka on hänen toinen top ten -merkintänsä. Album Title Goes Here (2012) ylsi kuudenneksi.
David Grayn Mutineers yllätti 15. sijallaan. Kortney Jamaal Pollardin eli Mali Musicin esikoisalbumi Mali Is debytoi 16:ntena. Tiëston A Town Called Paradise ilmaantui 18:nneksi, joka on hänen uransa paras albumilistasaavutus toistaiseksi. Mary J. Bligen soundtrack elokuvaan Think Like a Man Too jäi yllättävänkin alas eli 30:nneksi.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Oliver Heldens x Becky Hill – Gecko (Overdrive)
2. (1.) Ella Henderson – Ghost
3. (3.) Ed Sheeran – Sing
4. (-) Example – One More Day (Stay with Me)
5. (4.) George Ezra – Budapest
6. (5.) Sam Smith – Stay with Me
7. (9.) Mr. Probz – Waves
8. (8.) Jason Derulo featuring Snoop Dogg – Wiggle
9. (10.) John Legend – All of Me
10. (-) Usher – Good Kisser

Britannian singlelistalla koetaan ensi viikolla historiallisia hetkiä, sillä se alkaa ensimmäistä kertaa ottaa huomioon myös kuunteluja striimausten muodossa. Tähän asti lista on aina ollut pelkästään myyntiin perustuva.
Viimeisen puhtaan myyntilistan paalun vei jälleen uusi hollantilaistanssittaja. Oliver Heldens ei ollut ennen Gecko (Overdrive) -hittiään saanut yhtään listamerkintää, mutta nyt tuo kappale porhalsi suoraan ykköseksi. Kappaleella laulava Becky Hill sen sijaan on kerran käynyt top 75:n jämäsijoilla Rudimentalin kanssa singlellä Powerless (#73, 2013).
Example palasi pienen notkahduksen jälkeen taas top teniin uudella hitillään One More Day (Stay with Me). Examplen edellisestä top ten -merkinnästä oli jo pari vuotta ja niitä on nyt kahdeksan.
Usherin Good Kisser on jäänyt Yhdysvalloissa yllättävänkin vähälle huomiolla, mutta Britanniassa siitä tuli kymmenennellä sijallaan miehen 16. top ten -hitti.
Ed Sheeran sai Singin lisäksi pari muutakin biisiä top 40:ään: Don’t debytoi sijalla 19 ja Thinking Out Loud 26:ntenä.
Dimitri Vegasin, Martin Garrixin ja Like Miken Tremor debytoi 30:ntena. Austin Mahonen ja Pitbullin Mmm Yeah palasi 34:nneksi ja on Mahonen ensimmäinen top 40 -sinkku. Biisi oli ennen tätä piipahtanut top 60:n alapuolella.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Ed Sheeran – x
2. (3.) Sam Smith – In the Lonely Hour
3. (1.) Lana Del Rey – Ultraviolence
4. (4.) Coldplay – Ghost Stories
5. (7.) Paolo Nutini – Caustic Love
6. (5.) Kasabian – 48:13
7. (6.) Dolly Parton – Blue Smoke: The Best of Dolly Parton
8. (2.) Linkin Park – The Hunting Party
9. (8.) Paloma Faith – A Perfect Contradiction
10. (-) Mastodon – Once More ‘Round the Sun

Ed Sheeran sai ensimmäisen sinkkulistan ykkösensä muutama viikko sitten Sing-hitillään ja nyt X-albumi valloitti odotetusti albumilistan. X tarkoittaa tässä yhteydessä kertomerkkiä ja on siis hänen toinen ykkösensä +:n (2011) jatkoksi.
Mastodonin Once More ‘Round the Sun avasi sijalta kymmenen, joka on heidän uransa paras. The Hunter (2011) piipahti 19:ntenä.
Stevie Wonderin Songs in the Key of Life (#2, 1976) palasi 14:nneksi, sillä sitä kaupattiin lähes ilmaiseksi Google Playssä. Muuten albumilistalla oli melko hiljaista. Elbow’n The Take Off and Landing of Everything (#1, 2014) rynnisti takaisin top 40:ään sijalle 18. Rudimentalin Home (#1, 2013) teki re-entryn sijalle 24 ja Haimin Days Are Gone (#1, 2013) sijalle 40.

Ei kommentteja: