sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Listakatsaus, vko 25

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Iggy Azalea featuring Charli XCX – Fancy
2. (2.) Ariana Grande featuring Iggy Azalea – Problem
3. (3.) John Legend – All of Me
4. (4.) DJ Snake and Lil Jon – Turn Down for What
5. (10.) Jason Derulo featuring Snoop Dogg – Wiggle
6. (5.) Pharrell Williams – Happy
7. (8.) MAGIC! – Rude
8. (6.) Nico and Vinz – Am I Wrong
9. (9.) Calvin Harris – Summer
10. (19.) Sam Smith – Stay with Me

Iggy Azalean Fancy jatkaa Hot 100 -listan ykkösenä kolmatta viikkoa ja hänen Ariana Granden kanssa esittämänsä Problem samoin kolmatta viikkoa kakkosena.
Jason Derulon ja Snoop Doggin Wiggle eteni viidenneksi ja on Snoop Doggin suurin hitti sitten Katy Perryn kanssa vedetyn California Gurlsin (#1, 2010).
Kanadalaisduo Magicin Rude eteni jo seitsemänneksi. Brittiartisti Sam Smith saavutti top ten -hitin, kun Stay with Me loikkasi 19–10. Samalla hänen laulamansa Disclosuren esikoishitti Latch hyppäsi 17:nneksi.
Florida Georgia Linen ja Luke Bryanin This Is How We Rollista julkaistiin myyntiin Jason Derulon tähdittämä remix, joka nosti biisin sen toistaiseksi parhaalle sijalle 15:nneksi. Miranda Lambertin Automatic eteni 40–35. Sia sai ensimmäisen top 40 -hittinsä omillaan, kun Chandelier loikkasi 50–37.
Jenkkiyhtye Kongosin esikoishitti Come with Me Now on jo vuosia vanha, mutta eteni nyt top 40:ään 43–39. Fancyllä laulavan Charli XCX:n oma biisi Boom Clap debytoi sijalla 62. Se on mukana The Fault in Our Stars -soundtrackillä.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Miranda Lambert – Platinum
2. (4.) Soundtrack – Frozen
3. (2.) Brantley Gilbert – Just as I Am
4. (-) 50 Cent – Animal Ambition: An Untamed Desire to Win
5. (1.) Coldplay – Ghost Stories
6. (6.) Various Artists – NOW 50
7. (re) Led Zeppelin – Led Zeppelin
8. (18.) Soundtrack – The Fault in Our Stars
9. (re) Led Zeppelin – Led Zeppelin II
10. (re) Led Zeppelin – Led Zeppelin III

Miranda Lambert on ehtinyt saada jo kolme studioalbumiaan top teniin ennen kuin kuudennella levyllä irtosi ykköspaikka. Platinum on osuva nimi levylle, sillä hänellä on jo neljä platinalevyä. Tätä ennen Lambertin paras sijoitus oli edellisen Four the Record -albumin (2011) kolmospaikka. Lambertin aviomiehellä Blake Sheltonilla on jo seitsemän top ten -albumia, joista Red River Blue (2011) nappasi ykköstilankin.
50 Centin kaupallinen relevanssi on hiipunut vuosien myötä, mutta viisi vuotta kypsynyt Animal Ambition: An Untamed Desire to Win pääsi silti neljänneksi eli hänen kaikki studioalbuminsa ovat yltäneet top viiteen. Kaksi ensimmäistä levyä Get Rich or Die Tryin’ (2003) ja The Massacre (2005) olivat aikansa myydyimpiä julkaisuja: niitä on ostettu yhteensä noin 15 miljoonaa kappaletta pelkästään Yhdysvalloissa.
The Fault in Our Stars -elokuvan indie-pitoinen soundtrack loikkasi sivuamaan korkeinta sijoitustaan eli kahdeksatta tilaa elokuvan tultua teattereihin.
Led Zeppelinin remasteroidut albumit numerot 1, 2 ja 3 palasivat sijoille 7, 9 ja 10. Ensimmäinen vuodelta 1969 saavutti jopa oman parhaansa. Tätä ennen edellinen vastaavaan vanhojen levyjen rynnistykseen kyennyt artisti oli Michael Jackson, jolla oli kuolemansa jälkeen peräti kuusi albumia kymmenen ostetuimman joukossa.
NOW Country -sarjan seitsemäs osa debytoi sijalla 11. Kaksi osaa on käynyt top tenissäkin. Näyttelijänä tunnetun Lucy Halen esikoisalbumi Road Between aloitti sijalta 14. Broadway-musikaali If/Then pääsi 19:nneksi. Siinä esiintyy Frozenin myötä isoksi nimeksi noussut Idina Menzel.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Ella Henderson – Ghost
2. (1.) Ed Sheeran – Sing
3. (-) Tïesto featuring Matthew Koma – Wasted
4. (2.) Sam Smith – Stay with Me
5. (4.) Mr. Probz – Waves
6. (24.) Little Mix – Salute
7. (-) Rik Mayall – Noble England
8. (9.) Jason Derulo featuring Snoop Dogg – Wiggle
9. (3.) Secondcity – I Wanna Feel
10. (5.) John Legend – All of Me

X Factorissa hurmannut Ella Henderson avasi listauransa ryminällä, kun esikoissingle Ghost rävähti suoraan brittilistan ykköseksi. 132 000 kpl viikossa myynyt biisi on osin Ryan Tedderin kirjoittama. Hendersonin esikoisalbumi Chapter One ilmestyy syksyllä.
DJ-tähti Tïesto on uransa huipulla kaupallisesti: hän sai ensimmäisen top ten -hittinsä muutama kuukausi sitten singlestä Red Lights (#6, 2014) ja nyt Wasted debytoi peräti kolmantena. Sen laulaa niin ikään hollantilainen Matthew Koma, jolle top ten -sijoitus on ensimmäinen.
Koomikko Rik Mayall levytti Noble England -kappaleen alun perin jalkapallon MM-kisoja varten vuonna 2010. Nyt se debytoi hänen poismenonsa myötä seitsemäntenä ja on Mayallin ensimmäinen listamerkintä.
Myös muita futislauluja pääsi tällä viikolla mukaan. Baddielin, Skinnerin ja Lightning Seedsin tuttu Three Lions (#1, 1996) palasi 27:nneksi ja Brasilian kisojen virallinen biisi Pitbullin, Jennifer Lopezin ja Claudia Leitten We Are One (Ole Ola) debytoi 29:ntenä.
Little Mixin Salute loikkasi Britain’s Got Talent -esityksen myötä 24–6 ja on ryhmän kuudes top ten -sinkku. Jason Derulon Wiggle petrasi pykälän kahdeksanneksi. Idina Menzelin Let It Go (#11, 2013) saavutti 14. viikkonsa top 20:ssa on täten pisimpään siellä sinnitellyt kappale ilman viikkoakaan top tenissä.
Skeptan ja JME:n That’s Not Me debytoi sijalla 21. Raleigh Ritchien Stronger Than Ever eteni 58–30. Lil Waynen ja Draken Believe Me loikkasi 75–36.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Kasabian – 48:13
2. (2.) Coldplay – Ghost Stories
3. (1.) Sam Smith – In the Lonely Hour
4. (-) Jack White – Lazaretto
5. (-) Passenger – Whispers
6. (-) Dolly Parton – Blue Smoke: The Best of Dolly Parton
7. (4.) Paolo Nutini – Caustic Love
8. (5.) Paloma Faith – A Perfect Contradiction
9. (8.) Hank Marvin – Hank
10. (9.) Michael Jackson – Xscape

Kasabianin viides studioalbumi 48:13 oli aivan vuodenvarma ykkönen – ovathan sen kolme edeltäjääkin kaikki ykkösiä ja kaikkia on ostettu vähintään platinalevyn verran. Uutuus on bändille kaikkiaan viides top ten -albumi.
Sen sijaan Jack White joutui antautumaan hieman Blunderbussin (2012) paaluun nähden. Lazaretto debytoi neljäntenä. Viime vuonna valtavan Let Her Go -hitin saanut Passenger vei uuden Whispers-albuminsa viidenneksi. All the Little Lights (2012) ylsi kolmanneksi.
Dolly Parton on Britanniassa kantriartistiksi melko suosittu. Uuden Blue Smoke -albumin kylkeen on liimattu kokoelmalevy ja paketti debytoi upeasti kuudentena. Sen on Partonin paras sijoitus ja toinen top ten -merkintä. The Very Best of (2007) ylsi kahdeksanneksi.
First Aid Kitin Stay Gold debytoi 11:ntenä – bändin paras ja toinen top ten -merkintä. Suomessa todella suositun Rival Sonsin Great Western Valkyrie avasi sijalta 14. Chrissie Hynden ensimmäinen (!) oikea sooloalbumi Stockholm parkkeerasi 22:nneksi. Pretendersillä on viisi top ten -albumia. The Whon live Quadrophonia: Live in London nappasi 28. tilan.
Gregory Porterin Liquid Spirit (2013) saavutti listauransa korkeimman sijoituksen, kun se nousi 21:nneksi. Carole Kingin klassikko Tapestry (#4, 1971) loikkasi 43–27 ja Eaglesin Selected Works kokoelma kipusi ensimmäistä kertaa top 40:ään (41–30).
Anatheman Distant Satellites pääsi 33:nneksi, joka on bändin ensimmäinen top 40 -saavutus. Klassista laulavan Charlotte Jaconellin Solitaire debytoi 40:ntenä.

Ei kommentteja: