sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Listakatsaus, vko 22

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) John Legend – All of Me
2. (3.) Iggy Azalea featuring Charli XCX – Fancy
3. (4.) Ariana Grande featuring Iggy Azalea – Problem
4. (2.) Pharrell Williams – Happy
5. (6.) DJ Snake and Lil Jon – Turn Down for What
6. (5.) Katy Perry featuring Juicy J – Dark Horse
7. (7.) Jason Derülo featuring 2 Chainz – Talk Dirty
8. (8.) Justin Timberlake – Not a Bad Thing
9. (22.) Michael Jackson & Justin Timberlake – Love Never Felt So Good
10. (43.) Coldplay – A Sky Full of Stars

John Legendin All of Me jatkaa tiukan Hot 100 -listan kärjessä, mutta hieman huonommalla tuurilla sillä ei välttämättä olisi ykkösviikkoja ollenkaan: kaksi edellistä viikkoa aivan kintereillä keikkui Happy, nyt kakkoseksi noussut Iggy Azalean Fancy.
Michael Jacksonin ja Justin Timberlaken Love Never Felt So Good nousi upeasti 22–9 ja täten Jacksonista tuli ensimmäinen artisti, jolla on top ten -hittejä soolona viideltä vuosikymmeneltä. Viime vuosikymmenellä rima ylittyi vaivoin, kun You Rock My World (2001) punnersi juuri kymmenenneksi. Jos lasketaan mukaan The Jackson 5:n hitit, Jackson on ollut top tenissä peräti kuudella vuosikymmenellä. Huimaa! Kaikkiaan hänellä on 29 top ten -hittiä. Timberlakella niitä on 16. Timberlake on ainoa, joka on duetoinut itsensä Hot 100 -listalle sekä Madonnan, 4 Minutes (#3, 2008), että Michael Jacksonin kanssa. Lisää Jacksonista edellisessä postauksessa.
Coldplayn A Sky Full of Stars loikkasi kolmannella viikollaan 43–10 ja on bändin kolmas top ten -menestys. Viva la Vida (2008) ylsi jopa ykköseksi. Myös Magic porhalsi parhaalle sijalleen 14:nneksi ja Midnight palasi listalle yltäen ensimmäistä kertaa top 40:ään 29:nneksi.
Calvin Harrisin Summer nousi kolme sijaa 11:nneksi ja Nico and Vinzin Am I Wrong pykälän 17:nneksi. Jason Derulon ja Snoop Doggin Wiggle eteni määrätietoisesti 24–20.
Rascal Flattsin uuden albumin nimikappale Rewind nousi top 40:ään (48–38) ja 5 Seconds of Summerin Don’t Stop debytoi sijalla 47. Samalla heidän ensimmäinen sinkkunsa She Looks So Perfect nousi viisi sijaa 32:nneksi.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) The Black Keys – Turn Blue
2. (-) Michael Jackson – Xscape
3. (1.) Various Artists – NOW 50
4. (2.) Soundtrack – Frozen
5. (-) Rascal Flatts – Rewind
6. (-) Dolly Parton – Blue Smoke
7. (-) Tori Amos – Unrepentant Geraldines
8. (4.) Sarah McLachlan – Shine On
9. (3.) Hunter Hayes – Storyline
10. (-) Michael W. Smith – Sovereign

Michael Jacksonin ja The Black Keysin välinen kamppailu päättyi lopulta jälkimmäisen hyväksi. Turn Blueta ostettiin 164 000 kpl ja noin 7 000 kpl enemmän kuin Xscapea. Paalu on bändin ensimmäinen ja Jacksonille top ten -sijoitus on kymmenes sooloartistina. Jacksonin kokoelmalevy Number Ones (2003), joka ylsi Comprehensive-listan ykköseksi hänen kuolemansa jälkeen, nousi 106–28.
Rascal Flatts joutui tyytymään viidenteen tilaan uudella albumillaan Rewind. Se on heidän yhdeksäs top ten -albuminsa ja ykkösiäkin on neljä.
Dolly Parton saavutti, uskokaa tai älkää, uransa ensimmäisen top ten -albumin omillaan, kun Blue Smoke pääsi kuudenneksi. Se on sama sijoitus, jonka hän sai Linda Ronstadtin ja Emmylou Harrisin kanssa albumilla Trio (1987). Pitää kuitenkin muistaa, että kantrilevyillä oli vaikeuksia murtautua kärkipäähän ennen Soundscan-aikaa (1991 lähtien).
Tori Amosille Unrepentant Geraldinesin seitsemäs tila on uran kahdeksas top ten -sijoitus. Boys for Pele (1996) ylsi kakkoseksi.
Gospel-tähti Michael W. Smithin uusi albumi Sovereign avasi sijalta 10. Tätä ennen hänen parhaansa oli Healing Rainin (2004) 11. tila. Elektrofunk-kaksikko Chromeon White Women pääsi 11:nneksi, joka on heidän uransa korkein sijoitus.
Demi Lovaton tasan vuoden vanhaa Demi-albumia (#3, 2013) myytiin iTunesissa halvalla ja se palasi 18:nneksi. Keith Urbanin Fuse (#1, 2013) loikkasi alennusmyynnin ja American Idol -näkyvyyden ansiosta 51–16. Mushroomheadin The Righteous and The Butterfly debytoi sijalla 20.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Sam Smith – Stay with Me
2. (2.) Mr. Probz – Waves
3. (-) Fuse ODG featuring Sean Paul – Dangerous Love
4. (1.) Rita Ora – I Will Never Let You Down
5. (-) Clean Bandit featuring Sharna Bass – Extraordinary
6. (3.) John Legend – All of Me
7. (4.) Calvin Harris – Summer
8. (6.) Paloma Faith – Only Love Can Hurt Like This
9. (5.) Kiesza – Hideaway
10. (8.) Michael Jackson & Justin Timberlake – Love Never Felt So Good

Stay with Mestä tuli ensi viikolla esikoisalbuminsa julkaisevan Sam Smithin kolmas ykkönen sinkkulistalla. Kaksi aiempaa ovat Naughty Boyn kanssa vedetty La La La (2013) ja ikioma Money on My Mind (2014). La La La oli ykkösenä tasan vuosi sitten.
Räppäri Fuse ODG on jatkuvasti nostanut profiiliaan ja uudella Dangerous Love -sinkulla nosteesta pääsee nauttimaan myös Sean Paul, joka sai jo 11. top ten -hittinsä. Fuse ODG:lle top ten -sijoitus on uran kolmas.
Clean Banditin Rather Be on vuoden ostetuimpia biisejä ja nyt heidän uusi singlensä Extraordinary debytoi sijalla viisi. Sillä laulaa Sharna Bass, jolla ei ole aiempia listamerkintöjä.
Coldplayn A Sky Full of Stars on viimein listakelpoinen albumijulkaisun myötä ja avasi sijalta 15. Afrojackin tanssihitti Ten Feet Tall debytoi sijalla 20. Jason Derulon Wiggle ja Ed Sheeranin One nousi pari pykälää sijoille 16 ja 18.
Katy Perryn Birthday eteni 28–22 ja Pharrellin Marilyn Monroe toistaiseksi korkeimmalle sijalleen 27:nneksi. Little Mixin Salute pompasi 51–35. Nicki Minajin Pills n Potions pääsi parin päivän myynnillä 38:nneksi. Zeddin ja Foxesin Clarity (#29, 2013) nousi 65–40.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Coldplay – Ghost Stories
2. (1.) Michael Jackson – Xscape
3. (-) Paul Heaton and Jacqui Abbott – What Have We Become
4. (3.) Paloma Faith – A Perfect Contradiction
5. (re) Oasis – Definitely Maybe
6. (4.) Paolo Nutini – Caustic Love
7. (2.) The Black Keys – Turn Blue
8. (29.) Arctic Monkeys – AM
9. (8.) John Legend – Love in the Future
10. (12.) Pharrell Williams – G I R L

Ei ollut tietenkään mikään yllätys, että maailman suurin yhtye Coldplay pinkaisi Ghost Stories -albumillaan suoraan kärkeen. Sitä ostettiin ensi tietojen mukaan 168 000 kpl, joka on vuoden paras avaus. Heidän kaikki kuusi studioalbumiaan ovat päässeet kärkeen, mikä ei ole täysin poikkeuksellinen uran aloitus, mutta upea saavutus joka tapauksessa.
The Beautiful Southista tuttujen Paul Heatonin ja Jacqui Abbottin yhteisalbumi What Have We Become debytoi mainiosti kolmantena. The Beautiful South oli 1990-luvun menestyneimpiä yhtyeitä Britanniassa ja heillä on albumilistalta kolme paalupaikkaakin.
Uusi juhlapainos sinkautti Oasiksen Definitely Mayben (#1, 1994) takaisin listalle ja peräti viidenneksi. Jeff Buckleyn Grace (1994) palasi 31:nneksi, joka on sen listauran paras saavutus. Melko kehnosta korkeimmasta sijoituksesta huolimatta albumi on myynyt ainakin tuplaplatinaa.
R.E.M.:in Unplugged-kokoelma debytoi sijalla 22 ja California Breedin nimetön esikoinen sijalla 26. The Voice -kilpailija Bob Blakeleyn Performance avasi sijalta 34 ja Cherry Ghostin kolmas albumi Herd Runners paikalta numero 36. Heidän esikoisensa Thirst for Romance (2007) ylsi peräti seitsemänneksi.

Ei kommentteja: