sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Listakatsaus, vko 21

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) John Legend – All of Me
2. (2.) Pharrell Williams – Happy
3. (4.) Iggy Azalea featuring Charli XCX – Fancy
4. (3.) Ariana Grande featuring Iggy Azalea – Problem
5. (5.) Katy Perry featuring Juicy J – Dark Horse
6. (7.) DJ Snake and Lil Jon – Turn Down for What
7. (6.) Jason Derülo featuring 2 Chainz – Talk Dirty
8. (8.) Justin Timberlake – Not a Bad Thing
9. (9.) Idina Menzel – Let It Go
10. (13.) Paramore – Ain’t It Fun

John Legendin All of Me jatkaa Hot 100 -listan kärjessä, mutta taustalla vaanii Iggy Azalean tuplaedustus: Fancy nousi jo kolmanneksi ja Problem vaihtoi sen kanssa paikkaa pudoten neljänneksi.
Paramore sai ensimmäisen top ten -hittinsä Ain’t It Funin noustua kymmenenneksi. Laulaja Hayley Williams on käynyt vierailijana myös kakkosena B.o.B:n hitillä Airplanes (2010).
Norjalaisen Nico and Vinz -duon Am I Wrong nousi 26–18. Norjasta on tullut kaksi isoa hittiä melko lyhyen ajan sisään, sillä kaikkihan muistamme Ylvisin The Foxin (#6, 2013).
Calvin Harrisin Summer eteni 18–14. Jason Derulon ja Snoop Doggin tuleva kesähitti Wiggle loikkasi 68–24 ja Disclosuren Latch pinkaisi 52–34. 5 Seconds of Summer nousi top 40:ään esikoishitillään She Looks So Perfect (45–37). Kanadalaisen reggae-vaikutteista poppia esittävän Magicin esikoissingle Rude hyppäsi 62–39.
Usherin Good Kisser debytoi sijalla 70 ja Sian Chandelier sijalla 75.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Various Artists – NOW 50
2. (1.) Soundtrack – Frozen
3. (-) Hunter Hayes – Storyline
4. (-) Sarah McLachlan – Shine On
5. (-) Tech N9ne Collabos – Strangeulation
6. (6.) Pharrell Williams – G I R L
7. (9.) Luke Bryan – Crash My Party
8. (-) Atmosphere – Southsiders
9. (-) Santana – Corazón
10. (13.) Lorde – Pure Heroine

Yhdysvaltojen NOW-sarja on edennyt jo viidenteenkymmenenteen osaan, joka avasi hienosti albumilistan ykköspaikalta 153 000 kappaleen myynnin turvin. Frozen joutui siis tyytymään nyt kakkostilaan kahdeksan perättäisen paalun jälkeen ja ensi viikolla sille ilmaantuu uusia kovia haastajia. NOW-sarjalle ykkössija on kaikkiaan 18:s ja myös edellinen osa piipahti kärjessä.
Hunter Hayesin kakkosalbumi Storyline debytoi kolmantena, joka on hänen toistaiseksi paras sijoituksensa. Parin vuoden takainen nimetön esikoinen ylsi seitsemänneksi.
Sarah McLachlanin suuruuden päivät ovat jo pitkälti yli vuosikymmenen takana, mutta Shine On pääsi silti neljänneksi. Hänellä on nyt kuusi top ten -merkintää.
Tech N9nen Strangeulation sisältää yhteistyöbiisejä eri artistien kanssa ja se debytoi viidentenä. Hän on päässyt kahdesti neljänneksi ja top ten -merkintä on uran kolmas.
Hip hop -ryhmä Atmospheren Southsiders aloitti paikalta kahdeksan, joka on heidän toiseksi korkein sijoituksensa When Life Gives You Lemons You Paint That Shit Gold -albumin (2008) viidennen sijan jälkeen.
Santanalle Corazónin yhdeksäs tila on jo 12:s vierailu top kymppiin ja ihan kiva parannus Shape Shifterin (2012) 16. sijaan. Lily Allenin kolmas levy Sheezus avasi sijalta 12. It’s Not Me It’s You (2009) ylsi viidenneksi.
Nashville-sarjan musiikkia debytoi sijalla 13. Aikoinaan 10 000 Maniacsiä johtaneen Natalie Merchantin nimetön uutuus pääsi 20:nneksi ja on hänen neljäs top 20 -merkintänsä.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Rita Ora – I Will Never Let You Down
2. (1.) Mr. Probz – Waves
3. (4.) John Legend – All of Me
4. (2.) Calvin Harris – Summer
5. (3.) Kiesza – Hideaway
6. (7.) Paloma Faith – Only Love Can Hurt Like This
7. (5.) Sigma – Nobody to Love
8. (24.) Michael Jackson & Justin Timberlake – Love Never Felt So Good
9. (-) The Common Linnets – Calm After the Storm
10. (10.) Iggy Azalea featuring Charli XCX – Fancy

Poptähti Rita Ora palasi pieneltä tauolta sinkkulistalle Calvin Harrisin tuottamalla hitillä I Will Never Let You Down ja siitä tuli suhteellisen ylivoimainen ykkönen. Paalu on Oran uran neljäs. Hän aloitti hulppeasti kolmella perättäisellä ykkösellä vuonna 2012 ja niiden lisäksi meriittilistalla on yksi kymmenes sija.
Only Love Can Hurt Like Thisistä tuli Paloma Faithin uran suurin listamenestys, kun se nousi pykälän kuudenneksi. Tätä ennen seitsemäs tila oli tullut Picking Up the Piecesillä (2012).
Michael Jacksonin ja Justin Timberlaken Love Never Felt So Good ponkaisi 24–8 ja täten se ohitti Michael-albumin Hold My Handin (#10, 2010) Jacksonin parhaiten sijoittuneena postuumina hittinä. Top ten -merkintöjä Jacksonilla on vaikka kuinka, eikä Timberlaken summaakaan enää kauaa viitsi laskea (okei, niitä on 18).
Euroviisuvoittaja ja Britannian edustaja ovat tuttuja näkyjä top 40:ssä, mutta tänä vuonna peräti neljä viisua pääsi top 40 -listalle. Yllättäen parhaiten sijoittui kakkoseksi kisassa rynnineen hollantilaisen The Common Linnetsin Calm After the Storm, joka debytoi peräti yhdeksäntenä. Conchita Wurstin voitokas Rise Like a Phoenix avasi sijalta 17 ja Mollyn Children of the Universe nousi 33–23. Sanna Nielsenin Undo debytoi 40:ntenä. Kaikkiaan ennätykselliset 13 viisua pääsi top sataan, joukossa myös Suomen edustaja Softenginen Something Better.
5 Seconds of Summerin ja Ed Sheeranin uudet biisit tulivat myyntiin kesken viikkoa. Australialaisbändin Good Girls avasi sijalta 19 ja Sheeranin One paikalta numero 20. Biisit saadakseen pitää tilata artistien tulevat albumit etukäteen.
Jason Derulon ja Snoop Doggin Wiggle nousi 34–18 ja Katy Perryn Birthday 38–28. Huumoripopyhtye The Janoskiansin Real Girls Eat Cake debytoi 37:ntenä ja Twistan sekä Faith Evansin Hope (#25, 2005) palasi Britain’s Got Talentin ansiosta 38:nneksi.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Michael Jackson – Xscape
2. (-) The Black Keys – Turn Blue
3. (4.) Paloma Faith – A Perfect Contradiction
4. (3.) Paolo Nutini – Caustic Love
5. (-) Foxes – Glorious
6. (1.) Lily Allen – Sheezus
7. (2.) Gary Barlow – Since I Saw You Last
8. (7.) John Legend – Love in the Future
9. (11.) Wilko Johnson and Roger Daltrey – Going Back Home
10. (-) Nick Mulvey – First Mind

Michael Jackson menehtyi noin viisi vuotta sitten, mutta Xscape on häneltä jo toinen kuoleman jälkeinen uusi albumi. Se debytoi melko selkeästi albumilistan kärjessä. Paalu on Jacksonille kymmenes. Michael (2010) pääsi joulumarkkinoilla neljänneksi.
The Black Keysin Turn Blue joutui tyytymään kakkossijaan. Se on kuitenkin heidän parhaansa ja toinen top ten -merkintä. El Camino (#6, 2011) nousi samalla hulppeasti 44–11.
Brittiartisti Foxesin Glorious debytoi mainiosti viidentenä. Albumia on pohjustettu useammallakin keskikokoisella singlehitillä.
Nick Mulvey on niin ikään liikkeellä varsinaisella esikoisellaan. First Mind avasi sijalta 10. Tori Amosin Unrepentant Geraldines debytoi sijalla 13. Se on hänelle ihan hyvä, vaikka toki yleinen myynti on alhaista, jolloin aktiivisen fanikannan merkitys korostuu listasijoituksia jaettaessa. Edellinen Gold Dust (2012) pääsi vain 36:nneksi.
Ruotsalaisen Little Dragonin Nabuma Rubberband aloitti sijalta 14. Blondien Blondie 4(0)-Ever pääsi 16:nneksi. Levy on puoliksi kokoelma ja puoliksi uusi studioalbumi nimeltä Ghosts of Download. Bändin edellinen kokonaan uutta materiaalia sisältänyt levy Panic of Girls (2011) jäi jopa 73:nneksi.
Swans saavutti ensimmäisen top 40 -merkintänsä To Be Kindin debytoitua sijalla 38 ja The Common Linnetsin albumikin punnersi 40:nneksi. Agnetha Fältskogin A-albumista (#6, 2013) tuli uusi painos ja se palasi 32:nneksi.

Ei kommentteja: