sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Listakatsaus, vko 19

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Pharrell Williams – Happy
2. (2.) John Legend – All of Me
3. (4.) Katy Perry featuring Juicy J – Dark Horse
4. (3.) Jason Derülo featuring 2 Chainz – Talk Dirty
5. (7.) DJ Snake and Lil Jon – Turn Down for What
6. (5.) Idina Menzel – Let It Go
7. (18.) Iggy Azalea featuring Charli XCX – Fancy
8. (6.) Bastille – Pompeii
9. (8.) Justin Timberlake – Not a Bad Thing
10. (9.) Chris Brown feat. Lil Wayne & French Montana – Loyal

Happy pinnisti vielä kymmenennenkin paalun ja Hot 100 -toiminta keskittyy top tenin osalta taas alempaan puoliskoon. Turn Down for What saavutti jälleen parhaan sijansa ja Fancystä tuli Iggy Azalean ensimmäinen ja Charli XCX:n toinen top ten -hitti. Azalea saa nopeasti lisää menestystä, kun hänen tähdittämänsä Ariana Granden uusi single Problem debytoi ensi viikolla.
Paramore sai ensimmäisen top 20 -hittinsä Ain’t It Funin hypättyä 21–14. Naughty Boyn ja Sam Smithin läpimurto La La La eteni 26–16. Calvin Harrisin uusi single Summer on hyvässä vauhdissa 44–26.
Kotimaassaan toistaiseksi melko tuntematon brittiryhmä Rixton on breikkaamassa Yhdysvaltojen kautta. Me and My Broken Heart ylitti kepeästi top 40 -kynnyksen (41–29). Pitbull sai taas yhden top 40 -hitin lisää, kun Wild Wild Love nousi 43–35. Katy Perryn Birthday loikkasi vahvan radiostartin ansiosta reteästi 83–37.


USA:n albumit, Top 10

1. (1.) Soundtrack – Frozen
2. (-) Future – Honest
3. (-) Iggy Azalea – The New Classic
4. (7.) Pharrell Williams – G I R L
5. (2.) August Alsina – Testimony
6. (-) Neon Trees – Pop Psychology
7. (6.) Luke Bryan – Crash My Party
8. (-) Various Artists – Nashville: On the Record
9. (8.) Lorde – Pure Heroine
10. (-) Bethel Music – You Make Me Brave: Live at the Civic

Frozen on nyt viettänyt albumilistan ykkösenä kolmisen kuukautta, ei tosin aivan yhteen menoon. Nyt saavutettu ykkösviikko on sen 12:s.
Futuren toisen varsinaisen studiolevyn Honestin olisi voinut kuvitella avaavan paremmin myynnein kuin 53 000 kpl. Silti kakkostila on hänen uransa toistaiseksi paras ja toinen top ten -merkintä. Iggy Azalea aloitti kolmossijalta pitkään haudetulla esikoisellaan The New Classic.
Top teniin riitti ainoastaan 14 000 kappaleen myynti, joka on Soundscan-ajan alin lukema. Neon Treesin Pop Psychologyakin ostettiin vain 19 000 kpl, mutta silti se debytoi kuudentena ja on yhtyeen ensimmäinen top ten -levy.
TV-sarja Nashville poiki ensimmäistä kertaa top ten -levyn, kun On the Record -kooste avasi sijalta kahdeksan.
Kirkkokollektiivi Bethel Musicin You Make Me Brave pääsi kymmenneksi. Francesca Battistellin If We’re Honestin vauhti riitti 13. tilaan. Passeli nimi levylle, kun Futuren Honest debytoi samalla viikolla. Battistellin edellinen albumi Hundred More Years (2011) ylsi 16:nneksi.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Calvin Harris – Summer
2. (1.) Mr. Probz – Waves
3. (2.) Kiesza – Hideaway
4. (3.) Sigma – Nobody to Love
5. (4.) John Legend – All of Me
6. (5.) Cash Cash featuring Bebe Rexha – Take Me Home
7. (9.) Tove Lo featuring Hippie Sabotage – Stay High
8. (8.) Shift K3Y – Touch
9. (11.) Iggy Azalea featuring Charli XCX – Fancy
10. (15.) Chris Brown feat. Lil Wayne & French Montana – Loyal

Calvin Harris teki brittilistahistoriaa saamalla yhdeksän top ten -singleä 18 Months -albumiltaan (#1, 2012) ja nyt hän on taas ykkösenä biisillä Summer. Se on kaikkiaan Harrisin kuudes ykkönen ja 16. top ten -sijoitus.
Muuten kärkikymmenikössä on hiljaista. Chris Brownin ja kavereiden Loyal nousi kymmenenneksi ja on Brownin 11. top ten -single. Kavereista Lil Waynelle top ten -merkintä on kuudes ja ne kaikki ovat vierailuja.
Pharrellin Happy joutui jättämään top tenin toistaiseksi 20 viikon jälkeen, mutta seuraajakin on jo tulossa, sillä Marilyn Monroe debytoi 40:ntenä.
Coldplayn Magic kampeaa takaisin ylös (20–13). Se debytoi kymmenentenä parisen kuukautta sitten. Paloma Faithin Only Love Can Hurt Like This hyppäsi 50–20, Justin Timberlaken Not a Bad Thing 35–22 sekä DJ Snaken ja Lil Jonin Turn Down for What 32–24. Alicia Keysin ja Kendrick Lamarin Spider-Man -biisi It’s on Again loikkasi 53–39.
Michael Jacksonin ja Justin Timberlaken Love Never Felt So Good ehti parissa päivässä 27:nneksi. Jacksonin edellinen postuumi hitti Hold My Hand (2010) kävi kymmenentenä.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Paolo Nutini – Caustic Love
2. (-) Damon Albarn – Everyday Robots
3. (-) Imelda May – Tribal
4. (4.) Paloma Faith – A Perfect Contradiction
5. (-) Embrace – Embrace
6. (-) Pixies – Indie Cindy
7. (2.) John Legend – Love in the Future
8. (6.) Kaiser Chiefs – Education Education Education and War
9. (3.) The Vamps – Meet The Vamps
10. (8.) Elbow – The Take Off and Landing of Everything

Paolo Nutinin Caustic Lovelle ei löytynyt vieläkään voittajaa albumilistalla, paaluviikko on sen kolmas. Kakkossijalla debytoi odotetusti Damon Albarnin ensimmäinen varsinainen sooloalbumi Everyday Robots. Albarnhan on saavuttanut hurjasti yhtyemenestystä muun muassa ensin Blurin ja sitten Gorillazin kanssa. Blurin Parklife (#1, 1994) palasi samaan syssyyn 24:nneksi.
Irlantilainen Imelda May on toista kertaa top tenissä Tribalin debytoitua kolmantena. Se on hänen paras sijoituksensa. Mayhem (2010) ylsi seitsemänneksi.
Sitten pari comeback-albumia. Embracen nimetön kuudes levy on heidän ensimmäisensä sitten This New Dayn (#1, 2006) ja se debytoi viidentenä. Kaikki kuusi ovat päässeet top teniin ja kolme ykköseksi asti.
Pixiesin paluu Indie Cindy aloitti sijalta kuusi. Heillä on nyt neljä top ten -merkintää, parhaana Bossanovan (1990) kolmas tila.
Brody Dallen sooloesikoinen Diploid Love pääsi 33:nneksi. Hänen yhtyeistään tunnetuin lienee The Distillers, jonka Coral Fang (2003) piipahti sijalla 46. Meksikolaisduo Rodrigo y Gabrielan 9 Dead Alive debytoi 39:ntenä ja on heidän ensimmäinen top 40 -levynsä.

Ei kommentteja: