lauantai 10. toukokuuta 2014

Listanimi: Ray LaMontagne

Yhdysvaltalainen folkrock-artisti Raymond LaMontagne aloitti esiintymisuransa vuonna 1999 ja keräsi hiljalleen mainetta lämmittelemällä muun muassa folklegenda Jonathan Edwardsia. Hänen vuonna 2004 ilmestynyt esikoisalbuminsa Trouble nousi melkoiseksi menestykseksi Britanniassa, missä se ylsi peräti listavitoseksi ja myi platinaa, kiitos singlehitiksi (#25, 2005) kehittyneen nimibiisin.

Ajan myötä Trouble pääsi kultakantaan Yhdysvalloissakin, vaikka ei koskaan yltänyt top 100 -listalle. Seuraaja Till the Sun Turns Black (2006) menestyi Britanniassa huomattavasti vaisummin, mutta oli luontevasti top 40 -suksee kotimaassaan.

Sama trendi on jatkunut myöhemminkin, sillä Gossip in the Grain (2008) oli jo USA:n kolmonen ja ensimmäinen hänen kolmesta perättäisestä tuolle sijalle yltäneestä levystä, joista tuorein on juuri julkaistu Supernova. Gossip in the Grainiltä lohkaistiin myös LaMontagnen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa Hot 100 -hitti You Are the Best Thing (#90, 2008).

Britanniassa LaMontagnen albumilistan sijaluvut ovat hiljalleen jälleen pienentyneet. Ne ovat järjestyksessä 5, 35, 23, 17. Tuore Supernova sijoittunee huomenna top 15:n kieppeille. Muita brittihittejä hänellä ei Troublen lisäksi olekaan, mutta mainittakoon, että Trouble-levyltä löytyvä How Come soi The Devil Wears Prada -elokuvassa.

Ei kommentteja: