sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Listakatsaus, vko 16

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Pharrell Williams – Happy
2. (2.) John Legend – All of Me
3. (3.) Katy Perry featuring Juicy J – Dark Horse
4. (4.) Jason Derülo featuring 2 Chainz – Talk Dirty
5. (5.) Idina Menzel – Let It Go
6. (6.) Bastille – Pompeii
7. (7.) Lorde – Team
8. (9.) OneRepublic – Counting Stars
9. (8.) Aloe Blacc – The Man
10. (10.) DJ Snake and Lil Jon – Turn Down for What

Hot 100 -listan top ten oli taas melko hiljainen ja Pharrell Williamsin Happy johtaa sitä seitsemättä viikkoa. Sen pistekaula All of Mehen on kuitenkin koko ajan hupenemassa.
Juuri top kympin ulkopuolella American Authorsin Best Day of My Life tavoittelee pääsyä sinne sijalla 11 perässään Chris Brownin Loyal. Justin Timberlaken Not a Bad Thing eteni 20–14.
Brantley Gilbertin uran suurin hitti Bottoms Up nousi 28–24 ja Luke Bryanin Play It Again 40–26. Christina Perrin Human eteni albumijulkaisun ansiosta top 40:ään 49–32 ja on hänen kolmas top 40 -merkintänsä. Ain’t It Fun (41–34) on jo toinen top 40 -menestys Paramoren nimettömältä albumilta. Eric Churchin Give Me Back My Hometown kipusi 43–38.


USA:n albumit, Top 10

1. (1.) Soundtrack – Frozen
2. (-) 5 Seconds of Summer – She Looks So Perfect (EP)
3. (-) Chevelle – La Gárgola
4. (-) Christina Perri – Head or Heart
5. (2.) Shakira – Shakira.
6. (-) Dan + Shay – Where It All Began
7. (-) Nickel Creek – A Dotted Line
8. (3.) Johnny Cash – Out Among the Stars
9. (5.) Pharrell Williams – G I R L
10. (13.) Various Artists – NOW 49

Poprockia soittava poikaryhmä 5 Seconds of Summer on nopeasti valloittamassa maailmaa. She Looks So Perfect -EP ylittää juuri ja juuri albumilistan hinta- ja kestokriteerit ja debytoi kakkosena. Sekään ei silti pystynyt lyömään Frozenia, jota on ostettu jo pari miljoonaa kappaletta. Ykkösviikkoja on kertynyt yhdeksän.
Rock-yhtye Chevellen seitsemäs studioalbumi La Gárgola debytoi kolmantena. Se on heidän paras sijoituksensa ja kolmas top ten -merkintänsä. Christina Perri on top tenissä toista kertaa, kun kakkosalbumi Head or Heart debytoi neljäntenä, samalla sijalla kuin Lovestrong (2011).
Kantriduo Dan and Shay pääsi kuudenneksi esikoisalbumillaan Where It All Began. Levy sisältää ison kantrihitin 19 You and Me.
Sijalla seitsemän on progressiivista bluegrassia Nickel Creekin kauan odotetun paluulevyn A Dotted Line muodossa. Se on heidän ensimmäinen top ten -lättynsä. Why Should the Fire Die (2005) ylsi 17:nneksi.
Chiodosin Devil pääsi 12:nneksi, Manchester Orchestran Cope 13:nneksi ja The Usedin Imaginary Enemy 14:nneksi. Chiodos on toista kertaa top 20:ssa, Manchester Orchestra ensimmäistä ja The Used on yltänyt parhaimmillaan peräti viidenneksi (kahdesti) ja neljästi top teniin.
Ronnie James Dio -tribuuttilevy debytoi paikalla numero 20 ja sijan 24 Steel Panther on ylempänä kuin koskaan ennen uutuudellaan All You Can Eat.
Barry Manilow’n Night Songs tipahti lähes ennätyksellisesti sijalta kahdeksan ulos top 200:sta. Lähes siksi, että rajoitetut painokset ja joululevyt ovat romahtaneet myös korkealta, mutta Night Songs on sentään ihan normaali studioalbumi.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Sigma – Nobody to Love
2. (-) The Vamps – Last Night
3. (1.) Aloe Blacc – The Man
4. (2.) John Legend – All of Me
5. (-) Iggy Azalea featuring Charli XCX – Fancy
6. (3.) Duke Dumont featuring Jax Jones – I Got U
7. (6.) Pharrell Williams – Happy
8. (4.) Route 94 featuring Jess Glynne – My Love
9. (8.) Clean Bandit featuring Jess Glynne – Rather Be
10. (11.) Katy Perry featuring Juicy J – Dark Horse

Brittiläinen tuottajakaksikko Sigma remiksasi Kanye Westin Bound 2:n drum n’ bass -muottiin, korvasi levytystä varten Charlie Wilsonin anonyymillä laulajalla ja nimesi biisin kertosäkeen mukaan uudelleen Nobody to Loveksi. Biisi debytoi Britannian singlelistan kärjessä. Westin alkuperäinen ylsi vain sijalle 55.
The Vamps jatkoi vahvaa sinkkuputkeaan, kun Last Night debytoi kakkosena. Heillä on nyt kaksi kakkossijaa ja yksi kolmas tila.
Australialaisen Iggy Azalean jokainen listasingle on sijoittunut edellistä paremmin ja Charli XCX:n kanssa tehty Fancy on hänen toinen top ten -menestyksensä. Se debytoi viidentenä. Charli XCX:llekin top ten -sijoitus on toinen, sillä hänet kreditoitiin Icona Popin megahitille I Love It (#1, 2013).
Idina Menzelin Frozen-elokuvan hitti Let It Go nousi jo 11:nneksi ja Tove Lon Stay High hyppäsi 33–12. Paloma Faithin parhaimmillaan kymmenentenä käynyt Can’t Rely on You petrasi 35–18.
The Saturdaysin Not Giving Up debytoi heille keskinkertaisesti sijalla 19. Bändillä on kuitenkin jo 12 top ten -käyntiä. David Guettan Bad aloitti sijalta 22, mikä ei ole kovin rohkaisevaa, olihan Shot Me Downkin (#4, 2014) top ten -hitti pari kuukautta sitten.
Frozen-elokuvassa soiva Kristen Bellin, Agatha Lee Monnin ja Katie Lopezin Do You Want to Build a Snowman eteni 40–30. Leffasta on myös Kristen Bellin ja Idina Menzelin For the First Time in Forever (56–38).
Kaiser Chiefs saavutti ensimmäisen top 40 -hittinsä kuuteen vuoteen, kun Coming Home nousi 45–31. Paolo Nutinin Better Man ei päässyt top 40:ään ilmestyttyään kuukausi sitten, mutta loikkasi nyt 71–40.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Kaiser Chiefs – Education Education Education and War
2. (10.) Paloma Faith – A Perfect Contradiction
3. (5.) John Legend – Love in the Future
4. (3.) George Michael – Symphonica
5. (-) Aloe Blacc – Lift Your Spirit
6. (4.) Johnny Cash – Out Among the Stars
7. (2.) Sam Bailey – The Power of Love
8. (7.) Pharrell Williams – G I R L
9. (11.) London Grammar – If You Wait
10. (6.) Wilko Johnson and Roger Daltrey – Going Back Home

Albumilistalla oli taas alhaisen myynnin viikko. Kaiser Chiefsin Education Education Education and War onnistui pitämään ykkössijansa, vaikka sitä ei ostettu kuin rapiat toistakymmentätuhatta kappaletta.
Paloma Faithin A Perfect Contradiction petrasi kakkoseksi eli samalle sijalle, jolla se debytoi alkukeväästä. John Legendin Love in the Future nousi kaksi pykälää toistaiseksi parhaalle sijalleen kolmanneksi.
Kärkikympin ainoa uutuus on Aloe Blaccin Lift Your Spirit sijalla viisi. Blaccilla on nyt kaksi top ten -albumia, sillä Good Things (2011) ylsi kahdeksanneksi.
Todd Terjen It’s Album Time pääsi kivasti 23:nneksi. Black Label Societyn Catacombs of the Black Vatican ylsi 30:nneksi ja on Zakk Wylden johtaman ryhmän ensimmäinen top 40 -albumi. Brittilaulaja Sohnin Tremors debytoi 31:ntenä.
Oasiksen Time Flies -kokoelma (#1, 2010) palasi listalle ja sijalle 29.

Ei kommentteja: