sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Listakatsaus, vko 15

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Pharrell Williams – Happy
2. (2.) John Legend – All of Me
3. (3.) Katy Perry featuring Juicy J – Dark Horse
4. (4.) Jason Derülo featuring 2 Chainz – Talk Dirty
5. (5.) Idina Menzel – Let It Go
6. (6.) Bastille – Pompeii
7. (7.) Lorde – Team
8. (9.) Aloe Blacc – The Man
9. (8.) OneRepublic – Counting Stars
10. (15.) DJ Snake and Lil Jon – Turn Down for What

Hot 100 -listan top ten on hyvin hiljainen. Kuudetta viikkoa hallitseva Happy ei aivan vielä yltänyt Blurred Linesin radioyleisöennätykseen, mutta tähtää siihen yhä – kenties ensi viikolla. Jostain pitäisi vielä saalistaa parhaalle päivälle kolme miljoonaa kuulijaa.
Aloe Blaccin The Man nousi taas pykälän, nyt kahdeksanneksi. DJ Snaken ja Lil Jonin Turn Down for What eteni top teniin 15–10. Se on DJ Snaken ensimmäinen ja Lil Jonin yhdeksäs top ten -merkintä. Hänen suurin hittinsä on tietenkin Usherin Yeah (#1, 2004) ja pääosassa Get Low (2003), joka ylsi kakkoseksi.
Chris Brownin ja kumppaneiden Loyal hyppäsi 31–14 ja Aviciin Hey Brother eteni 16:nneksi. Justin Timberlaken Not a Bad Thing nousi jo 20:nneksi ja Luke Bryanin Play It Again hyppäsi 53–40.
Shakiran Empire avasi sijalta 58 ja Lady Gagan G.U.Y., kolmas single Artpop-albumilta (#1, 2013), debytoi 76:ntenä perässään The Black Keysin uusi biisi Fever.


USA:n albumit, Top 10

1. (1.) Soundtrack – Frozen
2. (-) Shakira – Shakira.
3. (-) Johnny Cash – Out Among the Stars
4. (-) Memphis May Fire – Unconditional
5. (6.) Pharrell Williams – G I R L
6. (-) Erica Campbell – Help
7. (2.) YG – My Krazy Life
8. (-) Barry Manilow – Night Songs
9. (-) My Chemical Romance – May Death Never Stop You
10. (9.) Lorde – Pure Heroine

Frozenin myynti putosi noin neljänneksen edellisviikosta, mutta se peittosi silti selvästi Shakiran uutuusalbumin, joka debytoi kakkosena. Hopeasija on supertähden korkein noteeraus toistaiseksi ja hänellä on nyt viisi top ten -albumia, joista ostetuin on nelisen miljoonaa myynyt Laundry Service (#3, 2001).
Johnny Cashin postuumi uutuus Out Among the Stars ylsi kolmanneksi. Hänellekin se on viides top ten -merkintä ja niistä viidestä kolme on tullut 2000-luvulla. Ykkösiä Cashilla on kaksi, At San Quentin (1969) sekä American V: A Hundred Highways (2006).
Metalcore-yhtye Memphis May Firen Unconditional debytoi hienosti neljäntenä. Ennen tätä heidän parhaansa oli Challengerin (2012) 16. tila.
R&b-gospel-yhtye Mary Marystä tuttu Erica Campbell pääsi kuudenneksi sooloalbumillaan Help. Mary Maryllä on kolme top ten -lättyä, mutta heidän parhaakseen on jäänyt seitsemäs sija.
Barry Manilow’n Night Songs sisältää covereita vain pianon säestyksellä. Levy debytoi kahdeksantena. Manilow on Rod Stewartin tapaan ollut 2000-luvulla kaupallisesti paremmassa vedossa kuin vuosikymmeniin. Hänellä on tältä vuosituhannelta jo seitsemän top ten -merkintää, joista yksi ykkönen, The Greatest Songs of the Fifties (2006).
My Chemical Romancen May Death Never Stop You -kokoelma punnersi yhdeksänneksi ja on jo lopettaneen yhtyeen kolmas top ten -saavutus. Gospel-artisti Kari Joben live-levy Majestic aloitti sijalta 12. Where I Find You (2012) piipahti kymmenentenä.
Kantrilaulaja Jerrod Niemannin viides albumi High Noon pääsi 18:nneksi ja on hänen toinen top 20 -merkintänsä. Divergent-soundtrack nousi taas parhaalle sijalleen, nyt jo 16:nneksi.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Aloe Blacc – The Man
2. (5.)  John Legend – All of Me
3. (2.) Duke Dumont featuring Jax Jones – I Got U
4. (4.) Route 94 featuring Jess Glynne – My Love
5. (3.) Faul and Wad Ad vs. Pnau – Changes
6. (6.) Pharrell Williams – Happy
7. (-) John Martin – Anywhere for You
8. (8.) Clean Bandit featuring Jess Glynne – Rather Be
9. (11.) Enrique Iglesias featuring Pitbull – I’m a Freak
10. (1.) 5 Seconds of Summer – She Looks So Perfect

Egbert Dawkins eli Aloe Blacc muistetaan Euroopassa jo kolmen vuoden takaisesta hitistään I Need a Dollar (#2, 2011), mutta miehen profiili kirkastui entisestään, kun hän lauloi Aviciin megamenestyksen Wake Me Upin (#1, 2013), joka oli viime vuoden suurin hitti myös Suomessa. Siitä Blacc ei saanut krediittiä, joten virallisesti nyt kärkeen singahtanut The Man on hänen ensimmäinen brittiykkösensä. Sillä kuullaan myös pätkä Elton Johnin Your Songia, joka täten pääsi tavallaan ensi kertaa brittilistan paalupaikalle.
Myös John Martin on ruotsalaisilta tanssihiteiltä tuttu ja hänelläkin on menestystä ilman krediittiä, sillä vaikka hän sai maininnan Swedish House Mafian Don’t You Worry Child -klassikolla (#1, 2012), hän oli ehtinyt jo ennen sitä laulaa saman bändin Save the Worldin (#10, 2011) ja myöhemmin Sebastian Ingrosson Reloadin (#3, 2013). Nyt Martinin oma biisi Anywhere for You debytoi seitsemäntenä ja on hänen neljäs top ten -merkintänsä.
John Legendin All of Me nousi jo kakkoseksi. Viime viikon ykkönen 5 Seconds of Summerin She Looks So Perfect putosi kymmenenneksi, mikä on 2010-luvun jyrkin syöksy kärkipaikalta.
Paolo Nutini julkaisee albumeita harvakseltaan. Kolmatta studioalbumia ennakoiva Scream (Funk My Life Up) pääsi 12:nneksi, joka on hänen toiseksi korkein sijoituksensa. Nutinin ainoa top ten -single on Last Request (#5, 2006).
Chris Brownin Loyal eteni 13:nneksi, Idina Menzelin Frozen-hitti Let It Go omalle parhaalleen 17:nneksi, Shakiran Empire loikkasi 61–25 ja Haimin If I Could Change Your Mind 33–27.
Chicagolainen house-pioneeri Frankie Knuckles menehtyi diabetekseen viime viikolla. Hänen Your Love -kappaleensa (#59, 1989) kampanjoitiin 29:nneksi, joka on biisin korkein sijoitus. Knucklesin suurin hitti esittäjänä on The Whistle Song (#17, 1991).
Ruotsalainen Tove Lo rikkoi top 40 -kuparisensa, kun Hippie Sabotagen remiksaama Stay High nousi 47–33. Se on uusi näkemys Lon kappaleesta Habits. Frozen-elokuvassa soiva Kirsten Bellin, Agatha Lee Monnin ja Katie Lopezin Do You Want to Build a Snowman nousi ensimmäistä kertaa top 40:ään (59–40).


Britannian albumit Top 10

1. (-) Kaiser Chiefs – Education, Education, Education & War
2. (1.) Sam Bailey – The Power of Love
3. (2.) George Michael – Symphonica
4. (-) Johnny Cash – Out Among the Stars
5. (5.) John Legend – Love in the Future
6. (3.) Wilko Johnson and Roger Daltrey – Going Back Home
7. (4.) Pharrell Williams – G I R L
8. (-) Christina Perri – Head or Heart
9. (7.) Elbow – The Take Off and Landing of Everything
10. (6.) Paloma Faith – A Perfect Contradiction

Leedsiläisyhtye Kaiser Chiefsin Education Education Education and War yllätti pitämällä väliaikatietojen paalupaikkansa viikon loppuun asti. Se on loistava parannus The Future Is Medievalin (2011) kymmenenteen tilaan. Kaikki viisi studioalbumia ovat yltäneet top teniin ja tätä ennen myös Yours Truly Angry Mob (2007) ykköseksi asti.
Johnny Cashin Out Among the Stars avasi nelospaikalta. Se on hänen seitsemäs top ten -merkintänsä. At San Quentin (1969) ylsi kakkoseksi, mutta se ykkönen puuttuu vielä.
Christina Perrin Head or Heart debytoi kahdeksantena. Se on hänen toinen top ten -levynsä, sillä esikoinen Lovestrong (2011) pääsi yhdeksänneksi.
Steel Pantherin All You Can Eat pinnisti 12:nneksi, joka on heidän paras sijoituksensa. Balls Out (2011) pääsi 37:nneksi. Band of Skullsin Himalayan aloitti sijalta 21. Sweet Sour (2012) piipahti 14:ntenä.

Ei kommentteja: