sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Listakatsaus, vko 51

Billboard Hot 100, Top 10

1. (2.) Eminem featuring Rihanna – The Monster
2. (4.) Pitbull featuring Kesha – Timber
3. (5.) OneRepublic – Counting Stars
4. (3.) Lorde – Royals
5. (1.) Miley Cyrus – Wrecking Ball
6. (6.) Avicii – Wake Me Up
7. (7.) Imagine Dragons – Demons
8. (10.) A Great Big World and Christina Aguilera – Say Something
9. (13.) Passenger – Let Her Go
10. (11.) Drake featuring Majid Jordan – Hold On, We’re Going Home

Eminem sai viidennen ja Rihanna 13. ykkösensä Hot 100 -listalla, kun The Monster nousi viimein usean viikon kyttäämisen jälkeen kärkeen. 41-vuotias Eminem on eräs viime vuosien iäkkäimpiä omalla singlellään ykköseksi yltäneitä artisteja. Macklemoren ja Ryan Lewisin Thrift Shopilla vieraillut Wanz oli paalun saavuttaessaan jo 51-vuotias.
Rihanna puolestaan on saavuttanut 13 ykköstään ainoastaan seitsemässä vuodessa, mikä on nopeampi tahti kuin esimerkiksi Mariah Careyllä aikoinaan. 13 on määrässä kolmanneksi eniten. Yhtä monta ykköstä on Michael Jacksonilla ja Madonnalla on yksi vähemmän. The Monster on Eminemin ja Rihannan toinen yhteinen ykköshitti.
Pitbullin ja Keshan Timber eteni jo kakkoseksi ja OneRepublicin Counting Stars kolmanneksi. Parodiavideoiden suosion hiivuttua viime viikon ykkösen Wrecking Ballin oli tyydyttävä viidenteen tilaan.
A Great Big World -duon ja Christina Aguileran Say Something -balladi nousi kahdeksanneksi. Myös Passengerin Let Her Go saavutti oman parhaansa kivuttuaan yhdeksänneksi.
Omia parhaita top 20:ssä: Katy Perryn Unconditionally (14), The Neighbourhoodin Sweater Weather (15), Ellie Gouldingin Burn (16) sekä Macklemoren ja Ryan Lewisin White Walls (17).
Pentatonixin näkemys Little Drummer Boy -klassikosta debytoi sijalla 13. Se on esitetty ilman säestystä, mikä on top 20 -hitille hyvin harvinaista. Biisi on myös sikäläisen ”Club for Fiven” ensimmäinen isompi listamenestys.
Joulua juhlistaa myös sijalle 26 palannut Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You. Vuonna 1994 julkaistu kappale saavutti toistaiseksi korkeimman listasijoituksensa (21) viime vuonna.
Lorde sai toisen top 40 -hittinsä Teamin noustua 57–32.


USA:n albumit, Top 10

1. (3.) Garth Brooks – Blame It All on My Roots
2. (1.) One Direction – Midnight Memories
3. (6.) Kelly Clarkson – Wrapped in Red
4. (-) Britney Spears – Britney Jean
5. (4.) The Robertsons – Duck the Halls: A Robertson Family Christmas
6. (2.) Eminem – The Marshall Mathers LP 2
7. (29.) Pentatonix – PTXmas (EP)
8. (16.) Michael Bublé – Christmas
9. (5.) Katy Perry – Prism
10. (15.) Mary J. Blige – A Mary Christmas

Garth Brooksin Blame It All on My Roots -boksi debytoi viime viikolla kolmantena ja piti pintansa niin hyvin, että nousi ykköseksi – vaikka sen myynti tipahti noin kymmenen prosenttia edellisviikosta. One Directionin Midnight Memories kärsi jopa 79 prosentin pudotuksen ja joutui tyytymään kakkostilaan.
Ykkössija on Brooksille uran yhdeksäs ja toinen tällä vuosituhannella Scarecrow’n (2001) seuraksi. Häneltä ei ole tullut uutta studioalbumia tuon jälkeen.
Britney Spearsin Britney Jean nappasi neljännen tilan, mikä on sijoituksena melko keskinkertainen, mutta levyä toisaalta ostettiin yli 100 000 kpl. Hänen kahdeksasta studiolevystään kuusi on päässyt kärkeen ja nelospaikka on niiden kehnoin.
Michael Bublén parin vuoden takainen Christmas (#1, 2011) petrasi 16–8. Acapella-ryhmä Pentatonixin joulu-EP PTXmas vuodelta 2012 nousi ensimmäistä kertaa top teniin 29–7 (heidän parhaansa), samoin Mary J. Bligen joululevy A Mary Christmas (15–10). Bligelle top ten -merkintä on uran 12:s.
Disneyn Frozen-elokuvan soundtrack paransi sekin kivasti 11:nneksi. Jake Owenin Days of Gold debytoi 15:ntenä. Hänellä on toistaiseksi yksi top ten -albumi: Barefoot Blue Jean Night (#6, 2011).
Carrie Underwoodin tähdittämän The Sound of Music -tv-elokuvan soundtrack aloitti sijalta 17. The Piano Guys sai uransa parhaan sijoituksen A Family Christmasin loikattua 20:nneksi.
Boston julkaisee levyjä harvakseltaan. Sijalla 37 debytoiva Life Love and Hope on vasta heidän kuudes studiolevynsä. Bändin alkuperäinen laulaja Brad Delp menehtyi vuonna 2007. Heillä on kaksi ykkösalbumia: Don’t Look Back (1978) ja Third Stage (1986).


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) Lily Allen – Somewhere Only We Know
2. (8.) Avicii – Hey Brother
3. (34.) Leona Lewis – One More Sleep
4. (30.) Pharrell Williams – Happy
5. (7.) Ellie Goulding – How Long Will I Love You
6. (3.) Bastille – Of the Night
7. (12.) Jason Derülo – Trumpets
8. (5.) Gary Barlow – Let Me Go
9. (2.) One Direction – Story of My Life
10. (6.) Eminem featuring Rihanna – The Monster

Viikkoa ennen Britannian joululistaa mennään vielä tutussa komennossa. Lily Allenin Somewhere Only We Know saavutti kolmannen viikkonsa sinkkulistan kärjessä.
Aviciin Hey Brother nousi kakkoseksi. Sen laulaa Dan Tyminski, jonka ennen tätä suurin meriitti listanäkökulmasta oli O Brother Where Art Thou -elokuvassa kuultavan I Am a Man of Constant Sorrow’n esittäminen. Elokuvan soundtrack on eräs 2000-luvun ostetuimpia leffalevyjä.
Leona Lewis esiintyi X Factorissa ja joululaulu One More Sleep loikkasi 34–3, joka on hänen korkein sijoituksensa sitten Happyn (#2, 2009) ja kymmenes top ten -merkintänsä.
Pharrell Williamsin Happy puolestaan rynnisti odottamatta peräti neljänneksi ja on miehen kahdeksas top ten -merkintä. Kolmessa niistä hän on pääroolissa.
Jason Derülo saavutti kahdeksannen top ten -hittinsä Trumpetsin hypättyä 12–7. Ykkösiäkin on jo kolme.
Jessie J:n Thunder eteni 31–18 ja Awolnationin Sail 20:nneksi. Chase and Statusin ja Jacob Banksin Alive hyppäsi 48–28.
Justin Bieberin Confident pääsi 33:nneksi ja Katy Perryn Unconditionally eteni pykälän 34:nneksi. Kid Inkin ja Chris Brownin Show Me loikkasi 45–35, joka on Kid Inkin ensimmäinen top 40 -sijoitus. Sub Focus sai kuudennen top 40 -sinkkunsa Turn Back Timen debytoitua sijalla 36.
Joululaulupäivitys: All I Want for Christmas Is You nousi 12:nneksi, Fairytale of New York 15:nneksi, I Wish It Could Be Christmas Everyday 31:nneksi ja Whamin Last Christmas (#2, 1984) 44–40.


Britannian albumit Top 10

1. (2.) Robbie Williams – Swings Both Ways
2. (1.) One Direction – Midnight Memories
3. (3.) Gary Barlow – Since I Saw You Last
4. (4.) Olly Murs – Right Place Right Time
5. (-) Beyoncé – Beyoncé
6. (13.) Michael Bublé – To Be Loved
7. (10.) Michael Bublé – Christmas
8. (8.) Celine Dion – Loved Me Back to Life
9. (7.) Eminem – The Marshall Mathers LP 2
10. (9.) Elvis Presley – The Nation’s Favourite Elvis Songs

Robbie Williamsin Swings Both Ways joutui muutama viikko sitten antautumaan kärjestä One Directionin Midnight Memoriesille, mutta nousi nyt takaisin sen edelle. Molemmilla on täten toistaiseksi kaksi ykkösviikkoa.
Muuten listan liikehdinnät ovat hyvin varovaisia eikä mukana ole juuri uutuksia – paitsi se yksi, josta on kirjoitettu laajalti pari päivää. Beyoncén nimetön, ainoastaan iTunesissa julkaistu viides albumi ehti kahdessa päivässä peräti viidenneksi. Hänellä on kaksi ykköstä ja kaikki viisi studioalbumia ovat yltäneet top teniin.
Michael Bublélla oli loistava viikko, sillä keväällä ilmestynyt To Be Loved (#1, 2013) ponkaisi Christmasin kaveriksi top teniin sijalle kuusi. Leona Lewisin Christmas with Love eteni toisella listaviikollaan edellä mainituista syistä 13:nneksi.

Ei kommentteja: