keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Listanimi: Thirty Seconds to Mars

Näyttelijänä pinnalle nousseen Jared Leton johtama rockyhtye Thirty Seconds to Mars on Suomessa hyvin seurattu ja viime vuosina kasvattanut suosiotaan myös muualla. Tuoreesta Love, Lust, Faith and Dreams -albumista tuli heidän ensimmäinen top ten -levynsä Yhdysvalloissa sekä Britanniassa.

Välillä kirjaimin, välillä numeroin nimensä lukusanan kirjoittaneen bändin nimeä kantanut esikoisalbumi ilmestyi vuonna 2002. Se ei noussut missään listojen kärkipäähän, mutta myi hiljalleen toista miljoonaa maailmanlaajuisesti. Niinpä kakkosalbumi A Beautiful Liella (2005) oli otollinen tilaisuus kasvattaa kuulijakuntaa. Se onnistui erityisesti The Kill (Bury Me) -singlen avulla. Biisistä tuli bändin ensimmäinen Hot 100 -hitti ja se ylsi myös brittilistan 28:nneksi nostaen bändin MTV-suosioon. A Beautiful Lie hinautui lopulta top 40 -listalle Atlantin molemmin puolin ja myi parisen miljoonaa Yhdysvalloissa.

Kolmatta albumia This Is War (2009) saatiin odottaa nelisen vuotta ja jälleen listasijoitukset paranivat edelliseen verrattuna. Yhdysvalloista tuli 18. tila ja Britanniasta sija 15 – molemmilta markkinoilta irtosi kultalevy. Kings and Queens -single sivusi bändin parasta brittilistamerkintää.

Nyt siis uusi neljäs albumi vei bändin ensimmäistä kertaa top teniin albumilistoilla. Hot 100 -listalta heillä ei ole yhtään top 40 -sijoitusta. Britannian singlelistan top 40:ssä he ovat käyneet kolmesti.  Vaikka albumilistasijoitukset ovat vuosien saatossa kohentuneet, A Beautiful Lie on yhä heidän ostetuin albuminsa.

Ei kommentteja: