sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Listakatsaus, vko 21

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Ray Dalton – Can’t Hold Us
2. (2.) Pink featuring Nate Ruess – Just Give Me a Reason
3. (3.) Justin Timberlake – Mirrors
4. (5.) Bruno Mars – When I Was Your Man
5. (4.) Rihanna featuring Mikky Ekko – Stay
6. (14.) Selena Gomez – Come and Get It
7. (6.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift Shop
8. (8.) Imagine Dragons – Radioactive
9. (7.) Icona Pop featuring Charli XCX – I Love It
10. (9.) Florida Georgia Line featuring Nelly – Cruise

Macklemoren ja Ryan Lewisin Can’t Hold Us jatkoi Hot 100 -listan ykkösenä, vaikka radiosoiton kärkeen nousikin yhä vahvasti menestyvä Just Give Me a Reason.
Selena Gomez sai ensimmäisen top ten -hittinsä Come and Get Itin rynnistettyä kuudenneksi. Blake Sheltonin ja Pistol Anniesin Boys ’Round Here kipusi neljä sijaa 19:nneksi. Se on Sheltonin kolmas top 20 -merkintä. Honey Bee (2011) ylsi 13:nneksi.
Mariah Careyn ja Miguelin #Beautiful debytoi 24:ntenä. Careyn viimeisimmästä ykkösestä (Touch My Body) on viisi vuotta ja niitä ykkösiä löytyy mielettömät 18. Top ten -merkintöjäkin on 28. Lisäksi hän on eniten Hot 100 -listan ykkösviikkoja (79) kerännyt artisti.
Avril Lavignen Here’s to Never Growing Up loikkasi 60–30. Se on hänen kymmenes top 40 -hittinsä. Kesän menestyksiä lienee Robin Thicken, T.I.:n ja Pharrellin Blurred Lines, joka eteni nyt 70–54.
Jennifer Lopez luottaa yhä Pitbulliin, vaikka Dance Again (#17, 2012) ei ollut mikään massiivinen jenkkihitti. Live It Up debytoi 73:ntenä.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Lady Antebellum – Golden
2. (-) Soundtrack – The Great Gatsby: Music from Baz Luhrmann’s Film
3. (-) Various Artists – NOW 46
4. (2.) Michael Bublé – To Be Loved
5. (-) Pistol Annies – Annie Up
6. (3.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience
7. (-) Rod Stewart – Time
8. (1.) Kenny Chesney – Life on a Rock
9. (6.) Blake Shelton – Based on a True Story
10. (8.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox

Lady Antebellumin neljäs varsinainen studioalbumi Golden debytoi odotetusti Yhdysvaltojen albumilistan kärjessä. Sitä ostettiin 167 000 kpl. Myös bändin kaksi edellistä ei-joululevyä, Need You Now (2010) ja Own the Night (2011) ylsivät kärkeen.
Baz Luhrmannin ohjaaman The Great Gatsby -elokuvan soundtrack tupsahti kakkoseksi. Sitäkin ostettiin 137 000 kpl. Levyllä on muun muassa Beyoncén ja André 3000:n versio Amy Winehousen Back to Blackista. Vuonna 1974 tehdyn filmatisoinnin soundtrack pääsi parhaimmillaan 85:nneksi.
46. NOW-kokoelma nappasi kolmannen tilan, kuten edellinenkin osa. Miranda Lambertin johtaman Pistol Annies -kokoonpanon toinen albumi Annie Up debytoi viidentenä. Esikoisalbumi Hell on Heels (#5, 2011) on myynyt kultaa.
Rod Stewartin viime vuosikymmen meni The Great American Songbook -sarjan tahtiin, mutta nyt hän on luopunut siitä brändistä ainakin hetkeksi. Uutta musiikkia sisältävä Time ylsi seitsemänneksi ja on peräti yhdeksäs perättäinen top ten -studioalbumi Stewartille tällä vuosituhannella ja 17. kaiken kaikkiaan. Ällistyttävää yli 40 vuoden tahkoamisen jälkeen.
Toinen osa Nashville-sarjan musiikkia debytoi 13:ntena. Ensimmäinen pääsi parhaimmillaan 14:nneksi. She and Him joutui tinkimään top ten -vauhdistaan Volume 3:n jäätyä 15:nneksi. Kakkososa kävi jopa kuudentena. Dixie Chicksistä tutun Natalie Mainesin äitienpäivän täsmäisku Mother ylsi 17:nneksi.
HIMin Tears on Tape romahti sijalta 15 peräti 159:nneksi. Sijoituksissa hurjalta näyttävä syöksy selittyy osin äitienpäivämyynnillä, joka kasvatti monien albumien menekkiä edellisviikkoon verrattuna. Esimerkiksi Randy Rogers Bandin Trouble sukelsi 9–87 ja Iron Man 3:n soundtrack 16–97.


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
2. (3.) Passenger – Let Her Go
3. (-) Demi Lovato – Heart Attack
4. (5.) Macklemore and Ryan Lewis featuring Ray Dalton – Can’t Hold Us
5. (4.) Rudimental featuring Ella Eyre – Waiting All Night
6. (-) Wretch 32 featuring Shakka – Blackout
7. (2.) Chris Malinchak – So Good to Me
8. (6.) Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie – This Is What It Feels Like
9. (7.) David Guetta featuring Ne-Yo & Akon – Play Hard
10. (-) Sub Focus featuring Alex Clare – Endorphins

Daft Punkin Get Luckya on ostettu jo platinasingleen oikeuttavat 600 000 kpl ja se on viettänyt neljä viikkoa listaykkösenä. Edellinen näin pitkään kärjessä jaksanut single oli Carly Rae Jepsenin Call Me Maybe viime keväänä.
Passengerin Let Her Go kipusi kakkoseksi. Demi Lovaton Heart Attack on uutuus pronssipallilla. Se on huima parannus hänen aikaisempiin meriitteihinsä nähden, sillä tätä ennen neito oli käynyt vain sijalla 32 (Skyscraper, 2011).
Kolmella top ten -hitillä uransa avannut Wretch 32 palasi kärkikymmenikköön parin vuoden tauon jälkeen Blackoutin debytoitua kuudentena. Sillä esiintyy myös Shakka.
Yhden miehen, eli Nick Douwman, tanssiprojekti Sub Focus on ensimmäistä kertaa top tenissä. Endorphinsin (10) laulaa Alex Clare, jolla itsellään on jo yksi iso hitti, viimevuotinen Too Close (#4, 2012).
Tyttöryhmä Stooshe saavutti kolmannen top 20 -sinkkunsa Slipin debytoitua 12:ntena. Olly Mursin Dear Darlin’ ilmaantui 18:nneksi. Se seuraa aiemmin keväällä sijalle 12 jaksanutta Army of Twota.
Youtubessa mellastava poppari Tich teki listadebyyttinsä 23:nneksi Dumb-singlellään. Paramoren Still Into You nappasi listauransa korkeimman sijoituksen kivuttuaan 24:nneksi.
Mariah Careyn ja Miguelin #Beautiful nousi 39–27. Birdyn versio Cherry Ghostin People Help the Peoplesta (#33, 2011) palasi 36:nneksi.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Rod Stewart – Time
2. (-) Gabrielle Aplin – English Rain
3. (-) Vampire Weekend – Modern Vampires of the City
4. (1.) Caro Emerald – The Shocking Miss Emerald
5. (2.) Rudimental – Home
6. (-) Agnetha Fältskog – A
7. (8.) Passenger – All the Little Lights
8. (9.) Emeli Sandé – Our Version of Events
9. (4.) Michael Bublé – To Be Loved
10. (18.) Soundtrack – Les Miserables

Pitkään tasaisesta suosiosta nauttinut Rod Stewart on onnistunut välttämään Britannian albumilistan paalupaikan tällä vuosituhannella yhdeksän kertaa, vaikka jokainen 2000-luvun studioalbumi on yltänyt top teniin. Viimevuotisen Merry Christmas Babyn kakkossijan jatkeeksi Time debytoi nyt lopulta ykkösenä. Se on Stewartin ensimmäinen ykkönen sitten Greatest Hits Vol. 1 -kokoelman (1979) ja kaikkiaan soolouran seitsemäs paalu. Ennätystauon on pitänyt Bob Dylan, joka sai Together Through Lifesta (2009) ykkösen 38 vuoden jälkeen.
Toista uran ääripäätä edustaa laulajatar Gabrielle Aplin, jonka odotettu esikoisalbumi English Rain nappasi kakkossijan. Aplin on ehtinyt vierailla jo kahdesti singlelistan top tenissä.
Vampire Weekendin kolmas levy Modern Vampires of the City debytoi kolmantena, aivan kuten edeltäjänsä Contra (2011).
Agnetha Fältskogin A tupsahti kuudenneksi. Se on rouvan uran ensimmäinen top teniin yltänyt soololevy. My Colouring Book (2004) kävi 12:ntena. Passelisti Abban Goldista (1992) tuli samalla viikolla brittilistahistorian toiseksi myydyin albumi, kun se ohitti maratontaulukossa The Beatlesin Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Bandin (1967). Molempia on ostettu yli 5,1 miljoonaa.
Primal Screamin kymmenes studioalbumi More Light päätyi 12:nneksi. He saivat ennen tätä seitsemän top ten -albumia putkeen, mutta ykkösiä ei vielä ole. Sekä Give Out But Don’t Give Up (1994) että Vanishing Point (1997) kävivät kakkosena.
The Fallin Re-Mit debytoi 40:ntenä.

Ei kommentteja: