sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Listakatsaus, vko 23

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Ray Dalton – Can’t Hold Us
2. (2.) Pink featuring Nate Ruess – Just Give Me a Reason
3. (3.) Justin Timberlake – Mirrors
4. (10.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
5. (6.) Florida Georgia Line featuring Nelly – Cruise
6. (7.) Selena Gomez – Come and Get It
7. (9.) Icona Pop featuring Charli XCX – I Love It
8. (5.) Rihanna featuring Mikky Ekko – Stay
9. (8.) Imagine Dragons – Radioactive
10. (4.) Bruno Mars – When I Was Your Man

Macklemore and Ryan Lewisin ja Ray Daltonin Can’t Hold Us jatkoi yhä Hot 100 -listan kärjessä. Ykkösviikko on sen neljäs.
Daft Punkin Get Lucky paransi pistesaldoaan joka osa-alueella rutkasti ja nousi jo neljänneksi. Vuosia listoilta poissa olleella Pharrellilla on pian käsissään kaksi samanaikaista top ten -hittiä, sillä Robin Thicken Blurred Lines noussee sinne lähiaikoina.
Florida Georgia Linen ja Nellyn Cruise kipusi viidenneksi ja on 34 viikon pituisen listauransa ansiosta historian kauimmin top viiteen edennyt kappale. Alun perin ilman Nellyä julkaistu kappale ehti pudota jo pois listaltakin ennen uutta versiota.
Darius Ruckerin Wagon Wheel saavutti listauransa korkeimman sijoituksen (15). Rucker on Hootie and the Blowfishin laulajana yltänyt parhaimmillaan 13:nneksi vuonna 1996 kappaleella Old Man and Me (When I Get to Heaven).
Zach Sobiechin Clouds debytoi sijalla 26 alempana mainittavista syistä, mutta jäänee lyhytikäiseksi lista-ilmiöksi. Bruno Marsin uusi hitti Treasure loikkasi 71–36 ja Rockon ensimmäinen top 40 -hitti U.O.E.N.O. 45–38.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Daft Punk – Random Access Memories
2. (-) Darius Rucker – True Believers
3. (-) The National – Trouble Will Find Me
4. (-) French Montana – Excuse My French
5. (4.) Soundtrack – The Great Gatsby: Music from Baz Luhrmann’s Film
6. (-) Thirty Seconds to Mars – Love, Lust, Faith and Dreams
7. (1.) Vampire Weekend – Modern Vampires of the City
8. (4.) George Strait – Love Is Everything
9. (7.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience
10. (5.) Lady Antebellum – Golden

Daft Punkin neljäs varsinainen studioalbumi Random Access Memories kävi kaupaksi noin 339 000 kertaa (vuoden toiseksi paras viikkosaldo) ja debytoi ylivoimaisesti Yhdysvaltojen albumilistan kärjessä. Ranskalaiskaksikko oli ennen tätä yltänyt studiolevyillään vain 44:nneksi (Discovery, 2001) ja Tron: Legacy -soundtrackillään (2010) neljänneksi. Random Access Memories johtaa siis samanaikaisesti Rumban listaa, Suomen virallista listaa, brittilistaa ja Yhdysvaltojen listaa sekä melkein kaikkia muitakin albumitilastoja ympäri maailmaa.
Darius Rucker on saanut uransa suurimman hitin alun perin Bob Dylanin luonnostelemasta Old Crow Medicine Show’n kappaleesta Wagon Wheel, mihin nähden True Believersin aloitus (83 000 kpl) on varsin keskinkertainen. Hän on itsekin ylittänyt sata tuhatta edellisellä albumillaan Charleston, SC 1966 (#2, 2010). Toki toinen kakkostila on sinänsä mainio saavutus. Ruckerilla on soolouraltaan nyt kolme top ten -albumia.
The Nationalin kuudes studiolevy Trouble Will Find Me nappasi kolmannen sijan sivuten High Violetia (2010). Räppäri French Montanan esikoisalbumi Excuse My French debytoi neljäntenä. Hän levyttää Bad Boylle.
Thirty Seconds to Marsille Love, Lust, Faith and Dreamsin kuudes sija on ensimmäinen top ten -saavutus. This Is War (2009) ylsi 18:nneksi.
Viime viikolla 18-vuotiaana syöpään menehtyneen folkmuusikko Zach Sobiechin A Firm Handshake -yhtyeen Fix Me Up ilmaantui 20:nneksi. Se julkaistiin viime helmikuussa ja jäi Sobiechin bändin ainoaksi levyksi.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
2. (1.) Naughty Boy featuring Sam Smith – La La La
3. (2.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
4. (3.) Passenger – Let Her Go
5. (-) Jessie J featuring Big Sean & Dizzee Rascal – Wild
6. (9.) Olly Murs – Dear Darlin’
7. (4.) Macklemore and Ryan Lewis featuring Ray Dalton – Can’t Hold Us
8. (5.) Rudimental featuring Ella Eyre – Waiting All Night
9. (6.) 2 Chainz featuring Wiz Khalifa – We Own It (Fast and Furious)
10. (11.) Demi Lovato – Heart Attack

Aiemmin keväällä kolme viikkoa hallinnut Daft Punkin Get Lucky ei saanut kovin kauaa pitää nimissään vuoden korkeinta viikkomyyntilukemaa, sillä yhdysvaltalaisen Robin Thicken Blurred Linesia ostettiin avausviikolla peräti 190 000 kpl. Se on Thicken ensimmäinen top ten -hitti, vuoden toinen ykkönen Pharrell Williamsille ja T.I.:lle uran ensimmäinen paalu. Tätä ennen Thicken suurin (ja ainoa) menestyssingle on ollut tietenkin Lost Without U (#11, 2007).
Jessie J lohkaisi Who You Are -esikoisalbuminsa (2010) kahdelta eri versiolta peräti kuusi top ten -singleä, joten yhtä aikaa radiosoittoon ja myyntiin julkaistu Wild debytoi tietenkin top tenissä ja sijalla viisi. Neidolla on kaksi ykköstä: Price Tag (2010) ja Domino (2011). Wildilla esiintyvät myös Big Sean ja Dizzee Rascal. Big Seanille top ten -merkintä on uran ensimmäinen. Hän oli mukana Justin Bieberin viimevuotisella As Long As You Love Mellä, joka ei lopulta kivunnut 22. sijaa ylemmäs.
Olly Mursin Dear Darlin’ nousi muutaman sijan kuudenneksi. Of Monsters and Menin Little Talks (#12, 2012) hyppäsi 41–13, koska kuultiin sikäläisessä The Voicessa. Samoin kykykisasta sai vauhtia Daniel Merriweatherin Red (#5, 2009), joka eteni 52–29.
Paramoren Still Into You merkkautti taas uransa parhaan sijoituksen (15). Bändin toistaiseksi korkeimmalle kivunnut hitti on Ignorance (#14, 2009). Still Into You on kuitenkin jo aikoja sitten ohittanut sen myynnissä.
Jennifer Lopezin Live It Up debytoi 17:ntenä ja näyttää, etteivät sen rahkeet riitä kärkikymmenikköön asti. Biisillä on mukana tutusti myös Pitbull.
Stylo G:n Soundbwoy debytoi 18:ntenä. Se on dancehall-artistin ensimmäinen listamerkintä.
Bruno Marsin Treasure loikkasi 65–35. The Scriptin The Man Who Can’t Be Moved (#2, 2008) on käynyt top 40:ssä lähes joka vuosi ilmestymisestään lähtien – vain 2011 jäi väliin. Nytkin se nousi 43–37. Ellie Gouldingin Anything Could Happen (#5, 2012) palasi 39:nneksi.


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Daft Punk – Random Access Memories
2. (2.) Rod Stewart – Time
3. (-) Laura Marling – Once I Was an Eagle
4. (7.) Passenger – All the Little Lights
5. (6.) Rudimental – Home
6. (13.) Bastille – Bad Blood
7. (16.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
8. (-) Stooshe – London With the Lights On
9. (38.) Ellie Goulding – Halcyon
10. (15.) Emeli Sandé – Our Version of Events

Daft Punkin Random Access Memoriesin menekki taantui tietenkin huomattavasti edellisviikosta, mutta riitti silti toiseen ykkösviikkoon albumilistalla.
Neljännen albuminsa Once I Was an Eagle julkaissut Laura Marling on tottunut top 5 -sijoihin, sillä kaksi edellistä levyä ylsivät kumpikin neljänneksi. Nyt tuli jo kolmas tila.
Passengerin Let Her Go on iso hitti, joten miehen All the Little Lights -albumikin on keikkunut top tenissä jo toista kuukautta. Tällä viikolla se saavutti listauransa korkeimman sijoituksen eli nelostilan.
Tyttöryhmä Stooshen suurimmasta hitistä Black Heart (#3, 2012) on kohta jo vuosi ja pitkään haudottu London With the Lights On -esikoisalbumi debytoi nyt kahdeksantena. Viimeisin single Slip käväisi kyllä 12:ntena, mutta on ollut sen jälkeen jyrkässä alamäessä.
BBC Radio 1:n Big Weekend -tapahtuma nosti rutkasti Bastillen Bad Bloodia, Bruno Marsin Unorthodox Jukeboxia, Ellie Gouldingin Halcyonia ja Emeli Sandén Our Version of Eventsiä. Marsia auttoi varmasti myös aiemmin mainittu uusi hitti Treasure.
Alice in Chainsin The Devil Put Dinosaurs Here aloitti paikalta numero 22. Heidän ainoa top ten -albuminsa on kaksi ep:tä yhdistänyt Jar of Flies/Sap (#4, 1994).
Thin Lizzyn jäsenistä kootun Black Star Ridersin esikoinen All Hell Breaks Loose debytoi 25:ntenä. Paul McCartneyn Wingsin Wings Over America -albumi ilmestyi vuonna 1976, jolloin se saavutti kahdeksannen sijan. Nyt uudelleenjulkaisu toi sen 36:nneksi.

Ei kommentteja: