sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Listakatsaus, vko 22

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Ray Dalton – Can’t Hold Us
2. (2.) Pink featuring Nate Ruess – Just Give Me a Reason
3. (3.) Justin Timberlake – Mirrors
4. (4.) Bruno Mars – When I Was Your Man
5. (5.) Rihanna featuring Mikky Ekko – Stay
6. (10.) Florida Georgia Line featuring Nelly – Cruise
7. (6.) Selena Gomez – Come and Get It
8. (8.) Imagine Dragons – Radioactive
9. (9.) Icona Pop featuring Charli XCX – I Love It
10. (15.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky

Can’t Hold Us keikkuu Hot 100 -listan huipulla kolmatta viikkoa. Sen takana top tenissä tapahtuu kuitenkin kiinnostavia asioita. Justin Timberlaken Mirrors nousi radiolistan kärkeen, mutta ei vielä onnistunut syrjäyttämään Just Give Me a Reasonia Hot 100 -listan kakkospaikalta.
Staattisen kärkiviisikon takana Florida Georgia Linen ja Nellyn Cruise saavutti oman parhaansa eli kuudennen sijan. Daft Punk sai ensimmäisen top ten -hittinsä Get Luckyn loikattua 15–10.
Robin Thicken jättihittiehdokas Blurred Lines oli viikon toiseksi ostetuin kappale ja jyräsi 54–12. Vierailijoilla Pharrellilla ja T.I.:lla on ykkösiäkin, mutta Thicke oli tätä ennen yltänyt ainoastaan 14:nneksi (Lost Without U, 2006).
Mariah Careyn ja Miguelin #Beautiful kasvatti radiosoittoaan ripeimmin ja nousi top 20:iin sijalle 20. Careyllä on jo 32 top 20 -visiittiä.
Lana Del Rey on saanut uransa isoimman hitin The Great Gatsby -elokuvassa soivasta Young and Beautiful -biisistä. Se oli tällä viikolla yhdeksänneksi myydyin biisi ja nousi Hot 100 -listalla 59–22 ollen Del Reyn ensimmäinen top 40 -hitti. Samoin ihan ensimmäistä kertaa top 40:ssä keikkuvat saksalainen dj Zedd ja Foxes, joiden Clarity loikkasi 41–30, sekä Pitch Perfectin hittibiisi Cups, jonka esittää Anna Kendrick (44–36).
Jason Derulo saavutti kuudennen top 40 -hittinsä The Other Siden edettyä 50–40. Hänellä on yksi ykkönenin (Whatcha Say, 2009). The Great Gatsby-leffan musiikkia löytyy myös sijalta 77, jolla debytoi Fergien, Q-Tipin ja GoonRockin A Little Party Never Killed Nobody (All We Got).
American Idolin 12. kauden voittaneen Candice Gloverin I Am Beautiful ehti 93:nneksi. Ensi viikolla se nousee rutkasti ylemmäs.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Vampire Weekend – Modern Vampires of the City
2. (-) George Strait – Love Is Everything
3. (-) Demi Lovato – Demi
4. (2.) Soundtrack – The Great Gatsby: Music from Baz Luhrmann’s Film
5. (1.) Lady Antebellum – Golden
6. (3.) Various Artists – NOW 46
7. (6.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience
8. (4.) Michael Bublé – To Be Loved
9. (5.) Pistol Annies – Annie Up
10. (9.) Blake Shelton – Based on a True Story

Vampire Weekend on eräs Yhdysvaltojen suurimmista rockyhtyeistä ja nyt he saivat jo toisen albumilistan ykkösensä. Modern Vampires of the Cityä ostettiin 134 000 kpl eli hieman enemmän kuin Contraa (2010).
George Straitillä on ykkösiäkin jo viisi, mutta top ten -albumeita peräti 18, kun Love Is Everything debytoi kakkosena. Straitin viimeisin paalu tuli Twang-nimisen albumin myötä (2009).
Koko kärkikolmikko koostuu viime viikon tapaan uutuuksista. Demi Lovaton neljäs studioalbumi Demi nappasi pronssin. Sitäkin ostettiin yli satatuhatta kappaletta. Lovato oli jo tätä ennen yltänyt kerran ykköseksi, toisella levyllään Here We Go Again (2009), ja kolmesti top viiteen. Toivottavasti Demi-lehti arvioi Demin uutuuslevyn.
Gospel-artisti Amy Grantin How Mercy Looks from Here debytoi 12:ntena. Kantriveteraani Trace Adkinsin Love Will nappasi 14. tilan. Adkins on parhaimmillaan yltänyt kolmanneksi, jopa kaksi kertaa albumeilla Dangerous Man (2006) ja Proud to Be Here (2011).
Pop-punkyhtye The Wonder Yearsin The Greatest Generation debytoi 20:ntena. Se on heidän ensimmäinen top 40 -levynsä. The Dillinger Escape Plan sai niin ikään ensimmäisen top 40 -merkintänsä One of Us Is the Killerin yllettyä 25:nneksi. Sen sijaan yli vuosikymmenen albumitauon pitänyt Eve jäi Lip Lock -paluullaan 46:nneksi.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Naughty Boy featuring Sam Smith – La La La
2. (1.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
3. (2.) Passenger – Let Her Go
4. (4.) Macklemore and Ryan Lewis featuring Ray Dalton – Can’t Hold Us
5. (5.) Rudimental featuring Ella Eyre – Waiting All Night
6. (61.) 2 Chainz featuring Wiz Khalifa – We Own It (Fast and Furious)
7. (9.) David Guetta featuring Ne-Yo & Akon – Play Hard
8. (8.) Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie – This Is What It Feels Like
9. (18.) Olly Murs – Dear Darlin’
10. (7.) Chris Malinchak – So Good to Me

Naughty Boy eli Shahid Khan kävi Britannian singlelistan top tenissä viime vuonna Emeli Sandén kanssa kappaleella Wonder (#10, 2012), mutta nyt hänen ja Sam Smithin esittämä La La La hurjasteli ykköseksi peräti 145 000 kappaleen myynnillä. Sam Smith oli tätä ennen yltänyt 11:nneksi laulamalla Disclosuren Latchin.
Daft Punkin Get Lucky jatkoi huimaa menoaan ja myi jo viidennen kerran yli sata tuhatta kappaletta. Moiseen ei ole tainnut kyetä kukaan sitten Cherin Believen (1998).
2 Chainzin ja Wiz Khalifan We Own It, uuden Fast and Furious -elokuvan teemabiisi, loikkasi listan häntäpäästä peräti kuudenneksi. 2 Chainz on ensimmäistä kertaa kärkikympissä, Wiz Khalifalla oli tätä ennen jo kolme top ten -merkintää, joista Maroon 5:n kanssa esitetty Payphone (2012) kävi ykkösenä.
Olly Mursin Dear Darlin’ nousi 18–9. Mursilla on nyt kuusi top ten -hittiä. Paramore saavutti uransa kolmannen top 20 -hitin Still Into Youn kivuttua 24–17. Lana Del Reyn Young and Beautiful hyppäsi 43–23. Chocolate-kappaleellaan 19:nneksi yltänyt The 1975 toi toisen hittinsä The Cityn sijalle 30.
Euroviisut voittanut Emmelie De Forestin Only Teardrops pääsi 15:nneksi. Muita viisuyrittäjiä ei yltänyt top 40:ään, mutta esimerkiksi Krista Siegfridsin Marry Me oli keskiviikon väliaikatiedoissa peräti sijalla 59. Se ei kuitenkaan riittänyt paikkaan sunnuntaisella top 75 -listalla.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Daft Punk – Random Access Memories
2. (1.) Rod Stewart – Time
3. (-) The National – Trouble Will Find Me
4. (-) Texas – The Conversation
5. (-) Thirty Seconds to Mars – Love, Lust, Faith and Dreams
6. (5.) Rudimental – Home
7. (7.) Passenger – All the Little Lights
8. (4.) Caro Emerald – The Shocking Miss Emerald
9. (2.) Gabrielle Aplin – English Rain
10. (-) Demi Lovato – Demi

Daft Punk oli ennen Random Access Memoriesin ylivoimaista paalua käynyt korkeimmillaan albumilistan kakkosena, levyllään Discovery (2001). Heidän kaikki studioalbuminsa ovat yltäneet top teniin. Random Access Memoriesia ostettiin peräti 165 000 kpl, joka on vuoden toistaiseksi paras viikkosaldo.
The Nationalin Trouble Will Find Me debytoi kolmantena, joka on heidän uransa korkein sijoitus. High Violet (2010) piipahti viidentenä.
Sharleen Spiterin johtama Texas piti kahdeksan vuoden levytystauon. The Conversation pinnisti ilman suurempia hittejäkin neljänneksi ollen heidän kuudes top ten -levynsä. Edellinen albumi Red Book jäi 16:nneksi, mutta toisaalta ykkösiäkin on kolme.
Thirty Seconds to Mars nappasi uransa ensimmäisen top ten -merkinnän Love, Lust, Faith and Dreamsin yllettyä viidenneksi. Tätä ennen heidän parhaansa oli kultaa myyneen This Is Warin (2009) 15. sija.
Demi Lovaton Demi debytoi kymmentenä. Se on laulajattaren ensimmäinen top ten -lätty. Jamie Cullumin Momentum ilmaantui 20:nneksi. Hänellä on kaksi top ten -albumia: Twentysomething (#3, 2003) sekä Catching Tales (#4, 2005), mutta jo edellinen levy The Pursuit (2009) hiipui 16:nneksi.
Airbourne saavutti uransa parhaan sijoituksen Black Dog Barkingin yllettyä 22:nneksi. No Guts No Glory (2010) kävi sijalla 31.
Kukaan ei enää jaksa laskea Joe Bonamassan listavierailuja ja nytkin Beth Hartin kanssa levytetty Seesaw pääsi 27:nneksi, joka ei ole kuitenkaan heidän paras noteerauksensa.
Emeli Sandén Our Version of Events joutui viimein 67. viikollaan jättämään top kympin. Se ehti siis kuitenkin tulla historian pisimpään kärkikymmenikössä ilmestymisestään sinnitelleeksi esikoisalbumiksi.

Ei kommentteja: