tiistai 17. syyskuuta 2024

Kontrolli radiolistoista

Laulaja Teddy Swimsin läpimurtohitti Lose Control on hitaasti mutta varmasti etenemässä yhdeksi vuoden suurimmista listamenestyksistä, jos tarkastellaan nimenomaan pidempää aikaväliä. Se on saavuttanut vain yhden viikon Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärjessä, mutta merkkautti eilen jo 35. viikkonsa top kympissä.

Tuotakin harvinaisempaa on kesän mittaan kehittynyt suksee genreradiolistoilla. Siitä tuli vasta viides hitti, joka on yltänyt kärkeen viidellä eri radiolistalla (Adult Pop, Pop, Radio Songs, Adult R&B ja Adult Contemporary). Aiemmat on listattu alle, pitää tosin muistaa, että nykymuotoinen genrelistajaottelu ei ole kovin vanha, ja ylipäätään ollut olemassa vasta 1990-luvulta lähtien.

Adele – Hello (2015)
Sam Smith – Stay with Me (2014)
Pharrell Williams – Happy (2014)
John Legend – All of Me (2014)

Kaikilla viidellä on ykkössijat mainituilta viideltä radiolistalta. Ja mielenkiintoisesti kaikki muut Lose Controlin lisäksi vastaavaan saavutukseen yltäneet ovat siis noin kymmenen vuoden takaa. Siitä voi päätellä jotain popbisneksen ja -kulttuurin syklisyydestä – tai sitten ei!

Swimsillä on toinenkin top 40 -hitti rapakon molemmin puolin (The Door) ja uusi single Bad Dreams menestynee aivan kohtalaisesti sekin.


Ei kommentteja: