torstai 20. kesäkuuta 2024

Listaklassikko: Soul II Soul – Back to Life (However Do You Want Me) (1989)


Viime viikolla käytiin vuoden 1989 Hot 100 -listalla, nyt vuorossa tuokio Britanniasta 35 vuoden takaa. Tuolloin brittiläinen hienostunut soul ja r&b olivat kovassa nosteessa – aaltoa edustivat muun muassa Lisa Stansfield sekä Soul II Soul.

Jälkimmäinen ylsi Britannian sinkkulistan vitoseksi jo keväällä 1989 sinkulla Keep on Movin’, mutta varsinainen jättimenestys tuli kesällä Back to Life (However Do You Want Me) -hitin jyrättyä neljäksi viikoksi kärkeen kesä-heinäkuussa.

Caron Wheelerin laulamasta kappaleesta tuli lopulta vuoden viidenneksi suosituin sinkku ja se kiidätti osaltaan Club Classics Vol. One -esikoisalbumin kärkeen tahollaan. Hittejä siunaantui pitkään 1990-luvulla, viimeinen top 40 -merkintä on Representin 39. sija vuodelta 1997.

Soul II Soul hajosi vuonna 1998, mutta palasi yhteen myöhemmin, vaikka ei ole julkaissut uusia studiolevyjä. Back to Lifella on 129 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa, ylivoimaisesti eniten yhtyeen kappaleista. Virallinen video on kerännyt 100 miljoonaa katselua Youtubessa.


Ei kommentteja: