torstai 27. kesäkuuta 2024

Listaklassikko: Anita Ward – Ring My Bell (1979)


Vuosi 1979 oli discon huippuaikaa Yhdysvalloissa, kuten Hot 100 -listan ykkösistä voi päätellä: muun muassa Chiciä, Donna Summeria ja Gloria Gaynoria. Sekä Anita Ward, joka ylsi kärkeen discohitillä Ring My Bell.

Ring My Bell keräsi kaksi ykkösviikkoa kesä-heinäkuun vaihteessa tasan 45 vuotta sitten. Se oli Wardin ainoa isompi hitti ja hieman onnenkantamoinen kaikkiaan. Biisi kirjoitettiin alun perin teinitähti Stacy Lattishaw’lle, mutta hänen levy-yhtiönsä vaihtumisen myötä se päätyi kymmenen vuotta varttuneemmalle Wardille. Samalla kappaleesta tuli seksuaalisempi. Billboard listasi sen yhdeksi ”kaikkien aikojen seksikkäimmistä” kappaleista vuonna 2022.

Ring My Bell kävi myös brittilistan huipulla, mutta Ward ei koskaan saanut toista top 40 -hittiä Hot 100 -listalla. Lattishaw taas ei päässyt muutamasta huolimatta kertaakaan top 20:een. Ring My Bellillä on Spotifyssa eri versiot yhteen laskettuna 87 miljoonaa kuuntelua. Youtubessa ei ole virallista musiikkivideota, suosituin video näyttää lukemaa 13 miljoonaa.


 

1 kommentti:

Timo kirjoitti...

Tuosta on tehty ainakin viisi Soita kelloain -levytystä (kolme tuoreeltaan ja kaksi myöhemmin, mm. Kikka), mutta listamenestystä ei tullut kuin alkuperäiselle.