torstai 18. huhtikuuta 2024

Listaklassikko: Janet Jackson – All for You (2001)


Janet Jackson
in mittava Yhdysvaltojen Hot 100 -listamenestys on melko tarkkaan raportoitu tässä blogissakin, mutta kerrataan hieman. Hänellä on kaikkiaan kymmenen ykköstä ja 28 top ten -hittiä. Hän pitää yhä hallussaan ennätystä yhdeltä albumilta (Rhythm Nation 1819) lohkaistujen top 5 -hittien määrässä (seitsemän).

Jacksonin megahittien virta tyrehtyi kuitenkin melko nopeasti vuosituhannen vaihteessa uuden r&b-sukupolven vallattua areenaa. Osansa sillä oli toki vuoden 2004 Super Bowl -kohullakin, jossa häntä kohdeltiin erittäin epäreilusti (kohusta aikoinaan vahingoitta selvinnyt Justin Timberlake on viime aikoina saanut viimein ansaitsemansa, mutta ei mennä nyt siihen).

Joka tapauksessa Janet Jacksonin viimeisestä Hot 100 -ykkösestä on ehtinyt kulua jo hyvä tovi eli 23 vuotta. All for You nousi kärkeen huhtikuussa 2001 ja pysyi huipulla seitsemän viikkoa, mikä oli eniten tuonna vuonna. Billboardin vuosilistalla se sijoittui ykkössijaa vaille jääneen Lifehousen Hanging by a Momentin (#2, 2000) sekä Alicia Keysin Fallin’-läpimurtohitin (#1, 2001) taakse kolmanneksi.

All for You oli siis Janetin viimeinen ja kymmenes Hot 100 -ykkönen. Hän palasi vielä top kymppiin seuraavalla singlellä Someone to Call My Lover (#3, 2001). Sen jälkeen julkaistujen kappaleiden korkein sijoitus on 19 (Feedback, 2008). Osasyy romahtaneeseen listasuosioon on erittäin harva levytystahti. Vuoden 2008 jälkeen hän on julkaissut vain yhden studioalbumin.

All for You ylsi brittikolmoseksi. Sillä listalla hänellä ei ole yhtään ykkössijaa. All for Youlla on sata miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Video on kerännyt Youtubessa vain 15 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: