torstai 9. helmikuuta 2023

Listaklassikko: Paul Mauriat – Love Is Blue (1968)

Nyt ollaan erityisen kiinnostavan klassikon kimpussa! Kreikkalainen, mutta erityisesti Keski-Euroopassa uraa luonut Vicky Leandros edusti Luxemburgia Eurovision laulukilpailussa vuonna 1967 kappaleella L'amour est bleu sijoittuen neljänneksi. Tuskin kukaan tuolloin vielä arvaisi, että kappale yltäisi seuraavana talvena Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen – instrumentaalina!

Niin kuitenkin kävi. Ranskalaisen orkesterijohtaja Paul Mauriat’n näkemys kappaleesta eteni Yhdysvaltojen Hot 100 -listan huipulle helmikuussa 1968 pysyen siellä peräti viisi viikkoa. Se oli ensimmäinen ranskalaisen artistin esittämä Hot 100 -ykkönen. Ranskalaisia ei sen jälkeen ole nähty huipulla liiaksi, muistini mukaan Milli Vanilli puoliksi ja The Weekndin kanssa hittejä tehnyt Daft Punk.

Love Is Blue on tietenkin Mauriat’n ainoa isompi hitti, mutta ei ainoa Hot 100 -merkintä, sillä niitä on pari muutakin. 

Luxemburg on ollut jo 30 vuotta sivussa Eurovision laulukilpailusta, mutta ainakin tällä kappaleella on yhä kysyntää. Sillä on Spotifyssa eri versioineen yhteensä noin 30 miljoonaa kuuntelua. Suosituimmalla videolla Youtubessa on 3,8 miljoonaa pyöritystä.

Ei kommentteja: