keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Listaklassikko: Bingo Players feat. Far East Movement – Get Up (Rattle) (2013)


Jotkut viime vuosikymmenen listaykköset tuntuvat nyt hieman oudoilta ja hyvinkin unohdetuilta. Eikä niistä voi välttämättä käyttää perinteisessä mielessä sanaa klassikko – klassikkohan viittaa yleensä aikaa kestäneeseen ja merkittävään teokseen.
 
Ajankuvina ne ovat silti merkittäviä. Hollantilaisprojekti Bingo Playersin ja yhdysvaltalaisen Far East Movementin energinen Get Up (Rattle) oli myös siinä mielessä kiinnostava, että se ylsi Britannian sinkkulistalla korkeammalle kuin missään muualla. Ja johti listaa vieläpä kaksi viikkoa helmikuussa 2013. Iso hitti se toki oli muuallakin, muun muassa listanelonen Australiassa.
 
Bingo Players on toistaiseksi saavuttanut vain tämän yhden top 40 -hitin Britanniassa, mutta Far East Movementille Get Up (Rattlen) ykköstila oli jo kolmas top ten -merkintä. Heidänkin uransa hiipui sitten nopeasti ja kaikki listahitit tulivat vuosina 2010–2013.
 
Get Up (Rattle) on kerännyt Spotifyssa 208 miljoonaa kuuntelua. Sorsapitoista videota on katsottu Youtubessa 127 miljoonaa kertaa. 

Ei kommentteja: