torstai 14. heinäkuuta 2022

Listaklassikko: Take That – Pray


Take That
oli Euroopassa 1990-luvun kuumin poikabändi ja suosion huipulle he kipusivat toisella albumillaan Everything Changes. Siltä lohkaistiin brittilistalle peräti kuusi kärkikolmikkoon yltänyttä sinkkua.

Take Thatin supertähtistatus itse asiassa alkoi kunnolla vyöryä vasta Everything Changes -albumikampanjan kestäessä. Toisesta sinkusta Pray tuli heidän ensimmäinen ykkösensä heinäkuussa 1993 ja se johtikin listaa peräti neljä viikkoa. Sitä ennen albumin ensimmäinen sinkku Why Can’t I Wake Up with You oli yltänyt kakkoseksi, mutta myöhemmin levyltä lohkaistiin Prayn lisäksi hitit Relight My Fire, Babe ja Everything Changes – ykkösiä kaikki.

Näistä Pray oli viikoissa mitaten pitkäikäisin. Bändi on kerännyt kaikkiaan 12 ykköstä, ja tässä yhteydessä voi vielä käyttää sanaa ”toistaiseksi”, vaikka lisäykköset ovat melko epätodennäköisiä.

Sen aikaisesta menestyksestä huolimatta Praytä on kuunneltu Spotifyssa 16 miljoonaa kertaa ja sen video on kerännyt Youtubessa vain noin seitsemän miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: