maanantai 4. heinäkuuta 2022

Listaklassikko: Nelly Furtado feat. Timbaland – Promiscuous (2006)


Nykypäivästä tarkastellen Nelly Furtadon valtava menestys 2000-luvulla näyttää kaukaiselta. Hänen aikalaisistaan esimerkiksi Shakira ja Beyoncé ovat tälläkin hetkellä Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla, mutta Furtadon tuoreimmasta Hot 100 -käynnistä (K’naan-duetto Is Anybody Out There) on jo kymmenen vuotta.

Se ei tietenkään himmennä hänen saavutuksiaan, joihin lukeutuu kaksi Hot 100 -listan ykköstä samalta Loose-albumilta. Ensimmäinen niistä oli Timbalandin kanssa tehty Promiscuous kesällä 2006. Kappale nousi kärkeen heinäkuussa ja pysyi huipulla hienosti kuusi viikkoa.

Promiscuous oli Furtadon kolmas top ten -hitti Yhdysvalloissa. Niitä siunaantui kaikkiaan viisi, joista mukavalla prosentilla kolme ykköstä (tämän lisäksi Say It Right ja Give It to Me, molemmat vuonna 2007). Furtadon listaura oli jo tuossa vaiheessa melko kaksijakoinen, sillä muutaman ison hitin vastapainoksi mm. Folklore-albumin (2003) top 20 -tason brittihitit Powerless (Say What You Want) ja Try eivät yltäneet lainkaan Hot 100 -listalle.

Promiscuous pääsi Britanniassa kolmanneksi. Se on ehdoton popklassikko: 678 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa ja 480 miljoonaa katselua Youtubessa.

 

Ei kommentteja: