keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Listaklassikko: John Parr – St. Elmo’s Fire (Man in Motion) (1985)

 


Klassikkosarjassa leffamusiikkia taas kerran. Brittilaulaja John Parr ei sano monellekaan mitään, mutta St. Elmo’s Fire -elokuvan tunnuskappale varmasti sanoo. Hitti oli Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykkönen parin viikon ajan alkusyksystä 1985.

Joel Schumacherin ohjaama St. Elmo’s Fire -elokuva kertoo nuorista, jotka totuttelevat yliopistoelämän jälkeiseen aikuistumiseen ja vastuunkantoon. Se oli saumatonta jatkumoa kasarin nuorisoelokuvien sarjaan. Pääosaa esittänyt Emilio Estevezin edellinen elokuva oli nimittäin vielä suurempi klassikko nimeltä The Breakfast Club.

St. Elmo’s Fire -kappaleen säveltänyt David Foster on tuttu hitintekijä, mutta Parrin ura listoilla jäi lyhyeksi: tämä on hänen ainoa top ten -hittinsä Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Hitillä on Spotifyssa toistasataa miljoonaa kuuntelua, mutta Parrin toiseksi suosituimmalla kappaleella Restless Heart noin miljoona. Youtubessa videolla on 8,8 miljoonaa pyöritystä, mutta virallinen klippi on ollut katsottavissa vasta viitisen vuotta.



Ei kommentteja: