tiistai 7. syyskuuta 2021

Poistujia ja palaajia

Kuten kaikki ovat kuulleet, legendaariselta popyhtyeeltä Abbalta ilmestyy uusi albumi marraskuun alussa. Voyage-nimisen levyn kaksi uutta biisiä I Still Have Faith in You ja Don’t Shot Me Down julkaistiin viime torstaina ja ne ovat matkalla listoille monessa maassa – Britanniassa saattaa irrota jopa top 20 -paikka. Abban edellinen piipahdus tuolla tasolla on itse asiassa melko lähihistoriastakin, sillä Waterloon 30-vuotisjuhlasinkku kävi sijalla 20 vuonna 1974. Oikeasti uutta musiikkia heiltä on odoteltu lähes 40 vuotta.


Voyagea on jo nyt tilattu ennakkoon lähes sata tuhatta kappaletta, joten on turvallista sanoa siitä tulevan melko varmasti vuoden suosituin albumi Britanniassa.

Abba tulee takaisin, mutta jotkut poistuvat. Tai jokin, sillä The Weekndin Blinding Lights (#1, 2019) päätti viimein tänään taipaleensa Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla. Se keräsi 90 viikkoa ja on eittämättä kaikkien aikojen suurimpia ellei jopa suurin Hot 100 -hitti Yhdysvalloissa. Billboard varmaan joskus kertoo virallisenkin totuutensa.

Blinding Lights nousi listalle 14. joulukuuta merkityllä listalla toissa vuonna ja viimeiseksi jäi tällä erää 10.9.2021 päivätty lista. Ykkösenä biisi vietti neljä viikkoa keväällä 2020.

Ei kommentteja: