torstai 6. toukokuuta 2021

Listaklassikko: Calvin Harris – Summer (2014)

 

Skotlantilainen Adam Wiles, eli tunnetummin Calvin Harris, oli yli kymmenen vuoden ajan ehdottomasti näkyvin brittiläinen EDM-nimi. Hänen ykköshittisaldonsa karttui Britannian singlelistalla vuosina 2008–2018 niin taajaan, että niitä on toistaiseksi jopa kymmenen. Sillä päästään kaikkien aikojen listallakin hyvälle sijalle, kuudenneksi.

 

Harris luottaa usein vieraileviin laulajiin, mutta Summerin hän luikautti itse. Biisi julkaistiin keväällä 2014 enteilemään kuumaa kesää ja oli tuolloin Harrisin kuudes ykkönen. Se pysyi keulilla vain viikon toukokuussa, mutta oli kestävä menestys: top 40 -viikkoja kertyi 18.

 

Viimeisimmän hittiryöpsähdyksen Harris koki vuonna 2018, jolloin Dua Lipan kanssa tehty ykköshitti One Kiss oli vuoden suosituin single. Seuraavana vuonna ilmestynyt Giant ylsi vielä kakkoseksi. 

Sen jälkeen on ollutkin sitten hiljaisempaa. Esimerkiksi viime vuonna Harris ylsi top 40 -tasolle vain kerran The Weekndin kanssa. Hän on tehnyt musiikkia myös nimellä Love Regenerator, mutta hieman undergroundimpaa soundia edustavat biisit eivät ole nousseet hiteiksi.

 

Summer kuitenkin nousi yltäen myös Yhdysvaltojen Hot 100 -listan seiskaksi. Sillä on Spotifyssa 844 miljoonaa kuuntelua. Videota on katsottu Youtubessa peräti 1,46 miljardia kertaa.

Ei kommentteja: