tiistai 19. tammikuuta 2021

Listaklassikko: Stevie Wonder – Superstition (1973)


Stevie Wonder on yksi Yhdysvaltojen Hot 100 -historian merkittävimpiä hitintekijöitä, jo senkin takia, että hän on yhä nuorin sooloartistina kärkeen päässyt artisti. Wonder oli 13-vuotias, kun Fingertips-singlen Part 2 ylsi ykköseksi vuonna 1963.

Noin yhdeksän vuotta myöhemmin Wonder lähestyi uransa toista huippua. Superstition julkaistiin syksyllä 1972 ja se nousi Hot 100 -listan keulille tammikuussa 1973. Ykkösviikkoja kertyi kuitenkin vain yksi Carly Simonin You're So Vainin ja Elton Johnin Crocodile Rockin puristuksessa.

Superstition oli tosiaan vasta toinen Wonderin ykkönen, vaikka hän oli tehnyt hittilevyjä välissäkin sekä Yhdysvalloissa että Britanniassa. Emoalbumi Talking Book ylsi tahollaan kolmanneksi.

Wonderin Hot 100 -listaura on etenkin ykköshittien määrässä mitattuna huikaiseva: niitä on peräti yhdeksän. Tuorein on kuitenkin jo noin 35 vuoden takaa (Part Time Lover, 1985).

Superstitionilla on Spotifyssa mittavat 407 miljoonaa kuuntelua, ja se on siellä hänen suosituin kappaleensa. Virallista videota ei ole Youtubessa, mutta suosituimmalla pätkällä on 143 miljoonaa pyöritystä.

Ei kommentteja: