keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Listaklassikko: Elvis vs. JXL – A Little Less Conversation (2002)


Elvis Presley oli huikean suosittu 2000-luvun alussa, jolloin häneltä julkaistiin kokoelma toisensa perään. Ehdottomasti menestynein niistä oli Elv1s: 30 #1 Hits (2002), joka ylsi ykköseksi mm. Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Suomessa ja on sertifioitu Britanniassa kuusinkertaiseksi platinalevyksi.

 

Oma roolinsa menestyksessä oli hollantilaisen JXL:n remiksaamalla A Little Less Conversationilla, joka oli Britannian sinkkuykkönen kesällä 2002. Se vietti kärjessä neljä viikkoa. Kappale oli alun perin Almost in Love -albumin sinkku vuonna 1968, mutta ei silloin yltänyt listoilla kovin merkittäviin saavutuksiin. Big beat -henkinen remiksaus kuitenkin oli oiva kesähitti 34 vuoden päästä, varsinkin, kun sillä vauhditettiin Niken myyntejä futiksen MM-kisojen aikaan.

 

JXL:n listaura oli lyhyt, mutta Elvikselle on kertynyt yhteensä 21 brittiykköstä. Näistä kolme tuli uudelleenjulkaisuina vuonna 2005. A Little Less Conversationilla on Spotifyssa 96 miljoonaa kuuntelua ja Youtubessa 25 miljoonaa pyöritystä. 



Ei kommentteja: