torstai 11. kesäkuuta 2020

Listaklassikko: Andy Gibb – Shadow Dancing (1978)

The Bee Geesistä on kirjoitettu tässäkin blogissa sen seitsemän kertaa, mutta heidän nuoremman veljensä Andy Gibbin nimellä ei löytynyt vielä yhtään tägäystä. Asia pitää korjata! Gibb saavutti nimittäin kolme peräkkäistä ykköstä Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla heti uransa aluksi ja yhteensä kuusi top ten -hittiä. Loppu olikin traaginen, sillä Gibb menehtyi liiallisen huumeidenkäytön seurauksena vain 30 vuoden iässä vuonna 1988.

 

Shadow Dancing oli hänen viimeinen ykkösensä, mutta sitäkin massiivisempi. Se vietti Hot 100 -listan keulilla peräti seitsemän viikkoa kesällä 1978. Siitä tuli myös vuoden suurin hitti Hot 100 -laskennassa.

 

Gibbin ura romahti nopeasti 1980-luvun alussa, mutta hän löysi vielä suosiota Las Vegasista. Se ei kuitenkaan riittänyt ja lopulta hän vajosi huumeisiin niin pahasti, ettei päässyt koukusta koskaan irti. 

 

Shadow Dancing on menestykseensä nähden suhteellisen vähän striimattu kappale. Sillä on Spotifyssa 4,8 miljoonaa kuuntelua ja Youtubessa eri versioilla sadoista tuhansista muutamaan miljoonaan katselua, mutta millään ei suunnattomia määriä.



Ei kommentteja: