maanantai 13. elokuuta 2012

Listakatsaus, vko 33


Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
2. (5.) Ellie Goulding – Lights
3. (4.) Flo Rida – Whistle
4. (2.) Katy Perry – Wide Awake
5. (3.) Maroon 5 featuring Wiz Khalifa – Payphone
6. (6.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
7. (7.) Rihanna – Where Have You Been
8. (8.) David Guetta featuring Sia – Titanium
9. (84.) Phillip Phillips – Home
10. (10.) Pink – Blow Me (One Last Kiss)

Call Me Maybe johtaa Hot 100 -listaa yhdeksättä viikkoa, mikä tekee siitä vuoden pitkäikäisimmän ykkösen. Kanadalaisille ylipäätään yhdeksän viikkoa on harvinaista herkkua, sillä edellinen noin pitkään kestänyt kanadalaisykkönen löytyy 52 vuoden takaa, Percy Faithin laulama A Summer Placen tunnari.
Ellie Gouldingin Lights ohitti radiosoitossa jalkoihin jääneen Flo Ridan Whistlen ja keikkuu jo kakkosena. Sillä on saumoja jopa kärkeen, mutta se riippuu tietenkin muiden suhdanteista. Goulding on julkaisemassa kotimaassaan Britanniassa jo uuttakin materiaalia.
Idolin voittaneen Phillip Phillipsin Homea on soitettu NBC:n olympialähetyksissä, mikä nosti biisin viikon ostetuimmaksi. Samalla se hyppäsi Hot 100 -listan yhdeksänneksi parantaen pykälällä aiempaa korkeinta sijaansa.
Justin Bieberin As Long As You Love Me loikkasi 28–15, joka on sen paras sijoitus toistaiseksi. Maroon 5:n uusi single One More Night hyppäsi 54–30.
50 Cent valjasti uudelle New Day -sinkulleen kunnon veturit Dr. Dren ja Alicia Keysin, mutta siitä huolimatta biisi debytoi ainoastaan 79:ntenä.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Rick Ross – God Forgives, I Don’t
2. (1.) Zac Brown Band – Uncaged
3. (6.) Justin Bieber – Believe
4. (7.) One Direction – Up All Night
5. (re) Bee Gees – Number Ones
6. (2.) Nas – Life Is Good
7. (5.) Kidz Bop Kids – Kidz Bop 22
8. (9.) Adele – 21
9. (10.) Maroon 5 – Overexposed
10. (-) Joss Stone – The Soul Sessions Vol. 2

Hiphop-jätti Rick Ross julkaisee ykkösalbumeita liukuhihnalta, sillä hänen viidestä soolostaan neljä on yltänyt kärkeen. Teflon Don (2010) joutui tyytymään kakkossijaan Eminemin Recoveryn takana. Sen sijaan Hot 100 -listalla meno on ollut vaisumpaa. Rossin toistaiseksi ainoa top ten -visiitti tuli vierailijana DJ Khaledin I’m on Onella (#10, 2011).
Muuten top tenin kärkipää pysyi vanhempien julkaisujen hallussa, joista huomattavimpana Amazon-alen myötä viidenneksi tupsahtanut Bee Geesin Number Ones -kokoelma (2004). Tätä ennen sen paras sijoitus oli 23:s. Ale auttoi myös Rushin Clockwork Angelsin 13:nneksi ja James Taylorin kokoelman vuodelta 1976 sijalle 15, oma enkka sekin.
Joss Stonen The Soul Sessions Vol. 2 -coveralbumi debytoi kymmenentenä ja on Stonen neljäs perättäinen top ten -merkintä. Hieno saavutus, sillä kotimaassa Britanniassa Stonen ura on ollut selvästi laskusuunnassa. Introducing (2007) kävi peräti jenkkikakkosena.
Glorianan toinen albumi A Thousand Miles Left Behind asteli 11:nneksi. Nimetön esikoinen (2009) pääsi peräti pronssipallille. Top tenin ulkopuolelle jääminen on pieni yllätys siihen nähden, että (Kissed You) Good Night -single on ihan oikea hitti ja kantrialbumit tuppaavat avaamaan hyvin.
Testamentin Dark Roots of Earth debytoi 12:ntena. Metalliryhmä ei ole koskaan aiemmin käynyt edes top 40:ssä, joten saavutus on hieno.


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) Wiley featuring Ms. D – Heatwave
2. (2.) Calvin Harris featuring Example – We’ll Be Coming Back
3. (-) Lawson – Taking Over Me
4. (3.) Florence and the Machine – Spectrum (Say My Name)
5. (-) Redlight – Lost in Your Love
6. (4.) Maroon 5 featuring Wiz Khalifa – Payphone
7. (7.) Rudimental feat. John Newman – Feel the Love
8. (11.) Nicki Minaj – Pound the Alarm
9. (5.) Stooshe – Black Heart
10. (6.) Karmin – Brokenhearted

Sinkkulistan kärjessä ei tapahtunut muutoksia: Wileyn Heatwave jatkoi ykkösenä ja Calvin Harrisin We’ll Be Coming Back kakkosena.
Lawsonin toinen single Taking Over Me ilmaantui kolmanneksi ja jatkoi siitä, mihin When You Were Mine (#4, 2012) jäi. Tosin jälkimmäinen tipahti melko nopeasti jälkijoukkoihin, joten Taking Over Mellä on edessään pienoinen haaste.
DJ-tähti Redlight saavutti uransa korkeimman sijoituksen ja ensimmäisen top ten -merkintänsä Lost in Your Loven debytoitua viidentenä. Get Out My Head ylsi 18:nneksi alkuvuodesta.
Rudimentalin kesähitti Feel the Love jumittaa seitsemäntenä jo viidettä viikkoa. Nicki Minajin Pound the Alarm punnersi sijan ylemmäksi kuin edellinen paras ja Angelin Wonderful kipusi taas aiempaa ylemmäs, nyt 12:nneksi. Bieberin As Long As You Love Me loikkasi 48–25, joka on biisin korkein sijoitus toistaiseksi.
Dizzee Rascal muilutti top 40:ään parikin kappaletta. Scream (22) on olympialaisiin kytketty biisi ja takavuosien ykkönen Bonkers (65–31) sai siivet alleen soituaan taannoin olympialaisten avajaisseremonioissa.
Of Monsters and Menin yllättävä jenkkihitti Little Talks debytoi 28:ntenä. Islantilaisia ei ole hetkeen näkynyt brittilistoillakaan. Näppituntumalta edellinen saarelta ponnistanut top 40 -single taisi olla 24:nneksi yltänyt Sigur Rósin Hoppipolla keväältä 2006.
Cherylin uusi single Under the Sun näyttää jäävän kauas Call My Namen ykkössijoituksesta, mutta kipusi sentään 57–36.


Britannian albumit Top 10

1. (7.) Rihanna – Talk That Talk
2. (2.) Plan B – Ill Manors (Soundtrack)
3. (4.) Maroon 5 – Overexposed
4. (3.) Emeli Sandé – Our Version of Events
5. (16.) Paloma Faith – Fall to Grace
6. (1.) Conor Maynard – Contrast
7. (11.) Train – California 37
8. (9.) Ed Sheeran – +
9. (10.) Adele – 21
10. (18.) Keane – Strangeland

Rihanna on Britanniassa merkittävästi kuin Yhdysvalloissa, jossa Talk That Talk debytoi vain kolmatena ja on parista isosta hitistä (We Found Love, Where Have You Been) huolimatta juuri vasta saavuttamassa miljoonan kappaleen rajaa. Saarivaltakunnassa on siis aivan eri meno: joulun alla kärjessä debytoinut albumi on keikkunut siitä lähtien top 40:ssä, myynyt jo triplaplatinaa ja palasi nyt siis ykköseksi.
Alhainen kokonaismyynti ja pienet marginaalit aiheuttivat sen, että pitkin viikkoa väliaikatietojen kärjessä nähtiin eri levyjä: maanantaina johti Plan B:n Ill Manors, keskiviikkona Emeli Sandén Our Version of Events ja nyt varsinaisella viikkolistalla Talk That Talk.
Paloma Faithin Fall to Grace loikkasi 16–5 ja Trainin California 37 muutaman portaan seitsemänneksi. Se on levyn ja bändin uran korkein albumilistasijoitus.
Top 40:ssä ei ole yhtään uutuutta, joten napataan vielä pari nousijaa: Vangelisin The Collection harppasi 46–29 ja Noel Gallagherin sooloprojektin albumi 34–22. Antony and the Johnsonsin Cut the World -livelevy jäi juuri rajan alle 41:nneksi.

Ei kommentteja: